Dani maturanata 2016: I ove godine Quadrilla na Korzu, koncert se neće održati

U Županijskoj palači u Varaždinu održan je radni sastanak na temu organizacije Dana maturanata 2016.

Tako je dogovoreno kako će se ove godine središnja proslava Dana maturanata održati u utorak, 17. svibnja na Trgu kralja Tomislava, odnosno varaždinskom Korzu, gdje će u 12 sati svi maturanti, već tradicionalno osmu godinu zaredom, plesati tzv. ples maturanata – ‘Quadrille European Dance Festival‘.

Organizator ove manifestacije i ove godine je Grad Varaždin u suradnji s Plesnim klubom D&D-om Varaždin.

Ono što je novitet jest da će prije, u srijedu, 11. svibnja u 13 sati na Kapucinskom trgu održati generalna proba spomenutog plesa Quadrille, što je odlična prilika za promociju samog maturantskog plesa, ali i za druženje samih maturanata.

Uz navedeno, ove godine neće se održati koncert zbog lošeg odaziva i zbog činjenice da je na koncerte strogo zabranjen unos alkohola, što je, nažalost, vrlo često glavni razlog nedolaska na dosadašnje koncerte.

Predstavnici PU Varaždinske pritom su naglasili kako će se ove godine pojačati ophodnje za vrijeme Dana maturanata, prvenstveno zbog sigurnosti samih maturanata, a spomenute takozvane građanske ophodnje bit će sastavljene od policajaca, profesora i samih roditelja.

Osim spomenutog, srednje škole imati će kroz zadnje dane maturantske nastave organizirane pojedine aktivnosti – od raznih sportskih druženja i učeničkih radionica te naravno maturalnih plesova kako bi se na što ljepši način oprostili od zasad, još uvijek, svojih učenika.

Osim toga, maturanti će se moći proveseliti u susjednoj, Međimurskoj, županiji, točnije, u Disco klubu Šampion.

Ove godine maturante, u sklopu Norijade 2016, očekuje pet velikih partyja, od 12. do 17. svibnja, uz organizirani prijevoz za sve maturante iz Čakovca i Varaždina.

U suradnji s portalom eMedjimurje.hr i Varaždinski.hr Disko klub Šampion organizira i ove godine fotografiranje svih maturanata u njihovim odorama i objavu foto natječaja na Facebook profilu eMedjimurja i Varaždinski.hr gdje će razredi maturanata čije fotografije prikupe najviše ‘lajkova/glasova’, biti nagrađeni bogatim nagradama koje priprema Disko klub Šampion.

Više informacija na Facebook eventu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije