Škole čistile Lepoglavu u prethodnici ‘Zelene čistke 2016’

Kao i prijašnjih godina, u veliku akciju ‘Zelena čistka – Let’s do it Croatia!’ na Dan planeta Zemlja uključili su se učenici škola s lepoglavskog područja i tako pridonijeli najvećem ekološkom volonterskom projektu u Hrvatskoj, ali i čišćoj i uređenijoj Lepoglavi.

Učenici su u pratnji svojih učitelja čistili prostor oko škola, ali i naselja u kojem žive pa su tako primjerice učenici u Lepoglavi čistili i lepoglavski park u kojem se nalazi zgrada gradske uprave, a akciji se pritom priključio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač

– Kad klinci zasukaju rukave onda čišćenje postane igra, ali ono što je svakako važnije, kroz taj oblik iskustvenog učenja klinci nam se osvješćuju o pravilnom odnosu prema okolišu te se istovremeno odgajaju i obrazuju za isti. Još da ih današnja ‘lekcija’ drži do kraja života bilo bi nam svima bolje. Sve su nam se škole uključile u akciju i mi smo u Gradu ponosni što se na ovakav direktan i neposredan način klinci uključuju u svoju zajednicu – kazao je Kovač.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije