Goethe Institut pomogao ivanečkim učenicima ‘pohvatati’ osnove njemačkog jezika

Učenici trećih razreda osnovne škole I. K. Sakcinski Ivanec sudjelovali su u jezičnoj animaciji koju su održali djelatnici jezičnog odjela Goethe-Instituta iz Zagreba, piše e-Ivanec.

Budući da ivanečka osnovna škola njeguje tradiciju učenja stranih jezika vrlo je aktivna na brojnim aktivnostima koje služe promicanju istih među učenicima, sukladno tome započela je suradnju s Goethe Institutom Kroatien – kulturnom ustanovom Savezne Republike Njemačke.

Ovaj institut, osim što djeluje diljem svijeta, organizira i podupire brojna kulturna događanja s ciljem prezentacije njemačke kulture u Hrvatskoj, aktivan je u jezičnom razvoju te organizira i nudi seminare za nastavnike njemačkoga kao stranoga jezika, ali i brojne radionice za učenike njemačkoga jezika.

Jednu takvu radionicu održali su djelatnici jezičnog odjela, prof. Ivan Petric i prof. Dario Majdandžič za učenike trećih razreda ivanečke osnovne škole. Riječ je o jezičnoj animaciji za učenike kojima predstoji odabir njemačkoga kao drugog stranog jezika i izbornog predmeta u četvrtome razredu.

Kako bi ih potakli na pozitivnu odluku, ali i pokazali da je njemački jezik zanimljiv oni su održali dinamičnu, razigranu, veselu, aktivnu i raspričanu radionicu.

Učenici su tijekom cijelog školskog sata slušali upute i govor na njemačkome jeziku, a kako bi aktivno sudjelovali morali su i sami koristiti njemački jezik, s kojim su se taj dan prvi puta susreli unutar formalnog obrazovanja.

Na kraju animacije učenici su zaključili da njemački jezik i nije tako težak za učenje te da je izrazito zabavan. Osim što su se zabavili, naučili su i nekolicinu njemačkih riječi u uporabi te razumjeli sve upute koje su im izrečene na njemačkome tijekom tih 45 minuta jezične radionice.

Veseli zbog zabave na njemačkome te nakon dijelom nesvjesnog učenja njemačkoga, vratili su se sa svojim učiteljicama u svoje učionice, prenosi e-Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije