Vedran Dubravec dominirao u Đurđevcu na državnom natjecanju iz kemije!

Vedran Dubravec, učenik 3. gim razreda Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu, u utorak ostvario neprocjenjiv rezultat na državnom natjecanju iz kemije na ponos cijele županije, svoje škole, a posebno svojih kolega iz 3. razreda prirodoslovne gimnazije.

Naime, u prethodne dvije godine Vedran je također sudjelovao na natjecanjima iz kemije. Tada je na državnim natjecanjima držao visoko 4. mjesto. Još u prvom razredu ostvario je izravan upis na Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu te je pohađao pripreme na PMF-u i pisao kvalifikaciju za EUSO (Europien union science olympiad).

Ove se godine već na županijskom natjecanju mogao vidjeti njegov još veći napredak – napisao je najbolji test u hrvatskoj, postigao je 49 od mogućih 50 bodova. Očekivano je prošao na državno natjecanje, ove godine održano u Đurđevcu od 18. do 21. travnja, koje se sastoji od dva dijela – teorijskog i praktičnog. Najbolje izveden praktični dio (pokus) te na testu ostvarenih 39 od 40 bodova, dovelo ga je do ukupnog postotka riješenosti – 86,9 posto. Opravdao je povjerenje svih koji su ga tolike godine podupirali i osvojio je zasluženo prvo mjesto.

No, za Vedrana to nije kraj. Iz škole se nadaju da će postići zavidne rezultate na izlučnom testu u svibnju za svjetsku olimpijadu iz kemije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije