Sedam stanovnika Općine Vidovec zaposleno na javnim radovima

Na inicijativu općinskog načelnika Brune Hranića, ponovno je pokrenut projekt javnih radova u Općini Vidovec koji se odvija u sklopu programa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ‘Radom za zajednicu i sebe’.

Cilj zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima je ublažiti posljedice nezaposlenosti te društveno korisnim radom potaknuti njihovo ponovno uključivanje u lokalnu zajednicu, a ujedno i omogućiti primanja nezaposlenim žiteljima Općine Vidovec.

U sklopu programa, od petka 15. travnja, s radom je započelo sedam mještana koji zadovoljavaju uvjete propisane u Mjerama za financiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu.

Oni će tokom sljedećih šest mjeseci raditi na poslovima ekološkog čišćenja i održavanja zelenih i zaštićenih javnih površina općine Vidovec.

Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrit će cjelokupni trošak bruto plaće zaposlenika, a Općina Vidovec ih osposobljava za rad sa strojevima, osigurava od nezgode i kupuje zaštitnu odjeću i obuću kako bi na siguran način mogli obavljati poslove održavanja javnih i zelenih površina na prostoru općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije