FOTO Mali Višnjičani sadnjom jabukova drva i eko-kvizom proslavili Eko-dan

U Osnovnoj školi Izidora Poljaka u Višnjici održan je tradicionalni Eko–dan. Riječ je o danu kojeg učenici i učitelji višnjičke škole, nositeljice statusa Eko–škole, posvećuju ekologiji.

Ove je godine Eko–dan u školi u Višnjici protekao u znaku radionica na kojima su učenici pod vodstvom svojih učitelja pisali o ekologiji na hrvatskom i engleskom jeziku, razgovarali o tome kako provesti jedan dan bez korištenja svih oblika energije, u okviru nastave geografije izradili su plakat na temu voda dok su u okviru fizike i informatike izvodili razne pokuse na temu uporabe i stvaranja energije.

Na radionicama su se učenicima pridružili i gosti – lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić te predstavnici Hrvatskih voda – Leonard Sekovanić i Milan Pavleković.

– Zadovoljstvo je tijekom trajanja ovog Eko-dana vidjeti kolika se važnost pridaje upravo ekologiji i koliko učenici, zahvaljujući i zalaganju svojih učitelja, znaju o važnosti čuvanja okoliša kako na lokalnoj tako i na globalnoj razini. Sve to uklapa se u našu viziju zelenog grada Lepoglave – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši na brojne gradske realizirane projekte usmjerene očuvanju okoliša i korištenja alternativnih izvora energije.

I ovom je prigodom predstavljena slikovnica ‘Hrvoje i poplava’ za koju su učenici šestog razreda nagrađeni na natječaju Hrvatskih voda. U školskom je parku u okviru eTwinning projekta ‘The tree of hope’ posađeno stablo jabuke te je održan eko–kviz na kojem su učenici pokazali svoje znanje iz ekologije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije