Dražen Husnjak novi je predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava

Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava održala je Izvanrednu Skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo Udruge. Naime, dosadašnji predsjednik Udruge brigadni general Zdravko Jakop podnio je ostavku budući da je nedavno imenovan pomoćnikom ministra obrane te više nije u mogućnosti obnašati funkciju predsjednika Udruge, piše Lepoglava.net.

– Sve što smo napravljeno nisam napravio sam već smo to učinili zajedno. Između ostalog, obnovili smo tri spomen obilježja poginulim braniteljima i to u Lepoglavi, Višnjici i Kamenici. Sudjelovali smo u izradi spomen obilježja bojnika Dragutina Naglaša. Organizacijom raznih događanja čuvali smo spomen na naše poginule branitelje. Sve to činili smo u suradnji s lokalnom zajednicom, Ministarstvom branitelja i drugim srodnim udrugama – istaknuo je brigadni general Zdravko Jakop ne zaboravljajući naglasiti veliku žrtvu 12 branitelja s područja grada Lepoglave koji su u borbi za slobodu Hrvatske položili svoje živote.

Dodao je Jakop da je pred Udrugom, što se zacrtanih planova tiče, realizacija projekta izgradnje Aleje branitelja u Lepoglavi, izgradnje spomena na žrtve iz 1945. godine, ali i vođenje brige za žive branitelje.

– Nasljedniku ostavljam organizacijski ustrojenu Udrugu i dobar temelj za nastavak njene nadogradnje – zaključioje general Jakop zahvalivši se svim suradnicima i članovima Udruge na podršci te ističući kako i dalje ostaje njen član.

A na mjestu predsjednika udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava brigadnog generala Zdravka Jakopa, odlukom Skupštine, zamjenit će njegov dosadašnji zamjenik Dražen Husnjak.

– Zahvaljujem se dosadašnjem predsjedniku na svemu učinjenom. Prvenstveno na tome što je udrugu Branitelji Hravtske Lepoglava u nepunih godinu i pol dana obnašanja predsjedničke funkcije, pokrenuo i podignuo na nivo respektabilne udruge branitelja koja se bori za očuvanje dostojanstva branitelja i digniteta Domovinskog rata – istaknuo je nakon izbora novi predsjednik Udruge Dražen Husnjak.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Drago Kramarić, tajnika Mirko Druško, rizničara Ivan Pečevski.

U Vijeće branitelja izabrani su Branko Horvat, Željko Geček Gejo, Damir Zgrebec, Darko Auguštin i Božidar Šumečki.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije