VIDEO Pogledajte zbog čega varaždinski kraj godišnje posjeti 400 tisuća ljudi

Stotinjak kilometara od Zagreba nalazi se prekrasna priroda, kulturni sadržaji, Špancirfest, ali i bogata gastronomska ponuda. To su neki od razloga dolaska više 400 tisuća ljudi u varaždinski kraj.

Trakošćan – biser Hrvatskog zagorja. Duh prošlosti u ovom dvorcu osjeti se na svakom koraku. Dvorac je izgrađen u 13. stoljeću, no najveći trag na njega je ostavila obitelj Drašković, koja njegovim vlasnikom postaje u 16. stoljeću. Na godinu ga posjeti 60 tisuća ljudi, najviše domaćih, ali u zadnje vrijeme dolaze i strani turisti.

> FOTO Uskrs u Trakošćanu: Probuđena priroda izmamila velik broj izletnika

Najljepši pogled na dvorac seže s jezera, a nakon razgledavanja nema boljeg odmora od vožnje pedalinom po jezeru. Atrakcija je i mladencima, koji se ovdje dolaze fotografirati.

Dvorac Trakošćan nalazi se u Varaždinskoj županiji, a od grada Varaždina udaljen je 40-ak kilometara. A ondje se može pronaći bogata gastronomska ponuda, domaći specijaliteti poput kotleta s trsja.

Za sve ljubitelje domaće hrane od 18. travnja do 1. svibnja traju Dani okusa varaždinskog kraja kada će 15-ak restorana građanima otvoriti svoja vrata.

> ‘Dani okusa varaždinskoga kraja’: Restorani će ponuditi jela naših baka

Nepcu ukusno, oku ugodno, čarima Varaždinske županije teško je odoljeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije