ISPUŠNI VENTIL Djeca znaju za VAFI, a odrasli ne, iako rado pogledaju crtiće

Od idućeg tjedna, točnije, 19. do 24. travnja, Varaždin će postati ‘centar svjetske animacije’. Tim je riječima gradonačelnik Habuš najavio sedmi po redu Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin (VAFI).

Na festivalu će biti prikazano više od 200 animiranih filmova za djecu, održat će se i dvije radionice, a sve je besplatno. U ovotjednom Ispušnom ventilu odlučili smo upitati građane, najmlađe i odrasle, znaju li uopće što se krije iza kratice VAFI.

Što građani kažu pročitajte niže ili poslušajte u emisiji Ispušni ventil, danas, 15. travnja u 10 sati i 15 minuta, na Radiju Sjeverozapad. Lidija Benjak i Goran Štimec premetati će najaktualnije tjedne teme.

Kliknite na poveznicu kako biste slušali Ispušni ventil.

Učenici varaždinske Druge osnovne škole, na pitanje su odgovorili spremno i točno.

– VAFI je Varaždinski festival crtanog filma, održava se drugi tjedan i hoćemo pogledati crtiće!

Lorena Filipašić

– Volim crtane i kratke filmove u kojima su ljudi.

Vito Kišasondi

– Bio sam jednom na VAFI-ju i bilo je dobro, fora. Pogledao sam nekoliko crtića, ne previše, oko deset. Bilo je puno djece, cijeli moj razred, a u crtićima najviše volim vidjeti životinje. Nemam baš najdraži, sve volim i sigurno ću ići na ovaj VAFI.

Andrija Punčec

– Bio sam na VAFI-ju već dva, tri, put. Sviđa mi se to što ima puno djece i crtića. Hoću ići i na ovaj VAFI idući tjedan i to možda više puta. Volim pogledati više kraćih crtića.

Gabrijela Delimar

– Ići ću na VAFI s razredom, a bila sam prošle godine i mislim da u prvom razredu. Bila sam jedan dan i bilo je puno crtića. Doma crtiće gledam najčešće kada sam slobodna, a volim kratke i zabavne. Prošli put mi se na VAFI-ju najviše sviđala zebra koja je stalno mijenjala pruge, to mi je bilo jako smiješno. Htjela bih i sama sudjelovati u izradi crtića, a maštam da bi omiljeni lik bio puž koji govori, a nazvala bi ga Pužavko.

Sandra Tušek

– Čula sam za VAFI, znam je dječji festival i to internacionalni, ali sad neke detalje baš i ne znam. Sigurno je peti po redu, ali sad da li je više ili manje, ne znam. Ne znam ni vrijeme trajanja ni koja je zemlja partner. Kao mala sam se više igrala vani nego gledala televiziju, ali su mi najdraži bili klasici – Tom i Jerry, a nasilne i dugačke crtiće nisam baš preferirala. Ipak, sad još više nego kao mala volim pogledati crtić.

Klara Milenković

– Nisam čula za VAFI i ne znam što je to. Nemam ni nikakve naznake o čemu bi se moglo raditi. Sad kad ste mi rekli što je to, zvuči dobro, pogotovo ako je za djecu. Koji je po redu? Možda sedmi? Baš sam pogodila! Sad kad znam ću naravno više pozornosti obratiti na VAFI.

Enio Lisse

– Nikad nisam čuo za VAFI. Što bi to moglo biti? Ni otprilike nemam pretpostavke, a asocira me na vafl. Koja je godina održavanja? Možda treća? Kad bi mogao početi? Možda 20. travnja. Za VAFI bi se sigurno više znalo da ima u gradu nekih plakata, nisam ništa vidio o tome. Kad sam bio mali su mi dobri bili Disneyjevi crtići, a onda su bili Pokemoni, Digimoni, DragonBall i Cartoon Network je bio aktualan onda i drago mi je jer sad zbog toga bolje znam engleski. I dalje, makar sam odrasli, bacim pogled na crtiće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije