Ivanec: Crveni križ provodi radionice o prevenciji trgovanja ljudima

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u drugom polugodištu školske godine 2015./2016. godine započelo je s provedbom programa ‘Odgoj za humanost’. Posebna je pozornost usmjerena na razvoj socijalne svijesti kod djece i mladih, osobito tolerancije, suosjećanja te odgovornosti za sebe i svoju lokalnu zajednicu, piše e-Ivanec.

Tako je u srijedu, 13. travnja, u 3./G3 razredu Srednje škole Ivanec provedena edukativnu radionica na temu ‘Prevencija trgovanja ljudima‘.

Učenici su upoznati s osnovnim informacijama o fenomenu trgovanja ljudima, rizicima, posljedicama i ostalim važnim sadržajima.
Osviješteni su o važnosti problema te su upoznati s potrebnim mjerama opreza, načinima prevencije i vlastite zaštite.

Crveni križ Ivanec započeo je s ovim programom prije nekoliko godina u radu s djecom mlađe dobi, kako bi se djecu na najprikladniji način poučilo poželjnom obliku komuniciranja s nepoznatim osobama, odnosno kako bi osvijestili opasnosti koje prijete u raznim životnim situacijama.

Do kraja travnja planira se provođenje 11 radionica na ovu temu u završnim razredima srednje škole u Ivancu.

Radionice provodi koordinatorica volonterskih programa Lucija Loparić, mag.socijalnog rada, zaposlena putem mjere ‘Pokreni zajednicu‘ Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prenosi e-Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije