Očekuje nas sunčan i topao tjedan, uz mogućnost povremenih lokalnih pljuskova

Sudeći po prognostičkim kartama, ovaj će tjedan biti sunčan i topao, uz mogućnost ponekog pljuska, piše Crometeo.hr.

Tako će tijekom utorka biti toplo, a dodatnom zatopljenju pridonijet će puno sunca, ali i još izraženija južina uz povremeno umjeren i pojačan jugozapadnjak. Jutarnja temperatura bit će od 4 do 10, a najviša dnevna od 20 do 24 Celzijeva stupnja.

U srijedu i dalje većinom suho, djelomično sunčano i toplo uz umjeren i pojačan jugozapadni vjetar. Temperatura zraka bi mogla narasti i do 25 Celzijevih stupnjeva. U drugom dijelu dana ponegdje je uz više oblaka moguće vrlo malo kiše ili kratkotrajan pljusak.

U četvrtak će se nastaviti toplo, ali nestabilno vrijeme. Očekujemo djelomično sunčano i ugodno toplo vrijeme, ali uz mogućnost za jači razvoj oblaka i lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Pljuskovi su obično lokalnog karaktera pa ih neće biti posvuda nego kako koga ulovi, javlja Crometeo.hr. Jutro će biti još malo toplije, a dnevna temperatura malo niža nego u utorak i srijedu, osobito u mjestima gdje se dogodi pljusak.

Za petak je ponovno izgledna stabilizacija atmosfere. To znači da će vrijeme biti sunčanije, a mogućnost za pljuskove vjerojatno više neće postojati. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a temperatura zraka od 20 do 23 Celzijeva stupnja.

Vikend će također donijeti dosta sunca i topline. Puhat će južina tako da bi temperatura zraka mogla još malo porasti i popodne se kretati iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

U subotu je mogućnost za lokalni pljusak mala, a u nedjelju nešto veća. Ipak, radi se samo o lokalnim pljuskovima.

(Izvor: DHMZ)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije