U Trnovcu Bartolovečkom uručene naknade roditeljima: Djeca su naša budućnost!

Općina Trnovec Bartolovečki po prvi je put ove godine uručila naknade roditeljima novorođene djece u općini. Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i njegov zamjenik Miroslav Mišak podijelili su u petak, 8. travnja, 17 naknada u iznosu od 2.000 kuna.

Čestitajući na prinovama u obitelji načelnik Općine, Zvonko Šamec, poručio je roditeljima da je ovo samo početak brige za njihovu djecu.

Podsjetio je kako Općina ulaže značajna sredstava u predškolski odgoj, ukupno godišnje 1,7 milijuna kuna. Riječ je o sufinanciranju 55 posto iznosa cijene vrtića.

Tu su i drugi programi poput ranog učenja stranog jezika. Briga se nastavlja i preko osnovne i srednje škole do studija.

Općina u ovoj akademskoj godini stipendira 41 studenta što je veliko povećanje, budući se broj stipendija u nekoliko godina povećao s 18 na 41.

– Briga za naše najmlađe je nešto što me uvijek najviše razveseli. Djeca su naša budućnost, budućnost općine. Nažalost, već četiri godine zaredom broj umrlih je veći nego rođenih, ali se nadamo da će se i to uskoro promijeniti. Radimo velike napore za naše najmlađe, za njihovo kasnije školovanje te da im u konačnici stvorimo uvjete da ovdje imaju i dobro zaposlenje – rekao je Šamec.

Inače, u prošloj su godini ukupno podijeljene 54 naknade za što je iz proračuna osigurano 108 tisuća kuna.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije