LiDraNo

Osnovnoškolci nastupili na državnom LiDraNu u Vinkovcima

Svi naši predstavnici dobili su pohvale i poticaj za daljnje stvaranje. Evo tko je sve predstavljao Varaždinsku županiju…

Državni LiDraNo za osnovnoškolce održan je u Vinkovcima od 22. do 24. travnja. Varaždinska županija imala je svoje predstavnike u svim izrazima – literarnom, novinarskom, dramskom i radijskom.

Iva Farkaš iz I. osnovne škole Varaždin i Vid Brajković iz OŠ Petrijanec predstavili su svoje uratke na okruglom stolu za literarne radove. Njihove su mentorice Marija Hublin i Željka Rabuzin.

U kategoriji dramskog stvaralaštva svoj su pojedinačni scenski nastup izvele Ema Štrlek iz OŠ Vidovec i Tonka Tkalec iz II. osnovne škole Varaždin. Do državne razine smotre pratile su ih i usmjeravale mentorice Kristinka Štefan i Maja Šmic.

U novinarskom izrazu imali smo najviše predstavnika. Poziv na državni LiDraNo svojim je samostalnim novinarskim radom izborio Aleksandar Fic iz OŠ Novi Marof sa svojom mentoricom Sunčicom Križan Kadi.

Varaždinska županija imala je čak dva školska lista na državnoj razini, to su Klen iz OŠ Klenovnik te Šemica iz OŠ Šemovec, a redakcije su u Vinkovcima predstavljale urednice Marta Rogina i Nina Ajhler sa svojim mentoricama, Marijom Konjević i Valentinom Barulek Boltižar.

U kategoriji radijskog stvaralaštva emisijom Utapanje županiju su predstavljali David Telebar i Ante Kovačić iz OŠ Petrijanec, njihova je mentorica Željka Rabuzin.

Učenike iz naše županije na svim su okruglim stolovima pohvalili članovi državnih povjerenstava, koja čine eminentni stručnjaci i umjetnici iz područja stvaralaštva. Učenici su potaknuti na daljnje stvaranje jer se iz njihovih uradaka iščitava visoka motiviranost i kreativnost.

Za svoj rad priznanje i zahvalu primile su i njihove mentorice, kojima se na zatvaranju smotre upravo riječju hvala, obratila glavna tajnica smotre LiDraNo i viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje, dr. sc. Marijana Češi.

Najnovije