Prvi maj

Pogledajte današnji program proslave Praznika rada na izletištu Drava

Praznik rada privući će na Dravske bazene, kao i svake godine, tisuće Varaždinaca. Lijepo vrijeme možemo očekivati do popodnevnih sati.

Praznik rada bez kiše – barem do kasnih popodnevnih sati.

Grad Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom, Zakladom solidarnosti, Parkovima, Gradskom tržnicom i Sparom kao sponzorom, danas organizira tradicionalnu proslavu Prvog maja.

Cijeli program ne počinje na Dravi već tradicionalnom budnicom. Od 8 sati i 30 minuta svirat će puhački orkestar KUD HŽ Varaždin na sedam lokacija u gradu. To su: Trakošćanska, POS Jalkovečka, Banfica, Grabanice, POS Vilka Novaka, Ulica Miroslava Krleže, zgrade kod II. osnovne škole i Trg kralja Petra Svačića. Zatim počinje program na Dravskim bazenima.

Od 9 je okupljanje sudionika, a u 10 sati tamo će zasvirati puhački orkestar s Prvomajskom budnicom. Od 10 do 12 sati na rasporedu je glazbeno-scenski program i igre na otvorenom. Taj dio organizira Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina.

U tom dijelu nastupit će Centar tradicijske kulture i Plesni klub Feel. Zasvirat će i polaznici glazbene radionice pjevanja ‘Mali slavuji’ DND Varaždin. Plesat će i Varaždinske mažoretkinje.

U pet do podne, odnosno 11:55 Kuburaška udruga Maruševec pucat će iz kubura, a u 12 sati slijedi podjela graha. Od podneva do 15 sati svirat će tamburaški sastav Špancir.

Najnovije