Grad Varaždin

Bosilj na proslavi Praznika rada: ‘Danas su radnici u prilici da mogu tražiti bolji posao’

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj obratio se građanima koji su prisustvovali proslavi Praznika rada na izletištu Drava.

Povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada, Grad Varaždin je zajedno s Turističkom zajednicom grada Varaždina, Zakladom solidarnosti Grada Varaždina, gradskom tvrtkom Parkovi i Gradskom tržnicom Varaždin organizirao tradicionalnu proslavu na izletištu Drava uz glazbeno-zabavni program i humanitarnu tombolu.

Građanima je podijeljeno oko 6.000 besplatnih porcija prvomajskog graha. Svi troškovi proslave pokriveni su iz donacija te uz sponzorstvo SES Spar European Shopping Centers i brend S Park Varaždin.

KUD Hrvatskih željeznica budnicama je započeo manifestaciju na sedam lokacija u centru grada, a na središnju proslavu na Dravi odazvalo se na tisuće posjetitelja koji su uživali u bogatom programu CTK Varaždin, PK Feel, DND Varaždin, Varaždinskih mažoretkinja i Tamburaškog sastava Špancir.

Građanima se obratio i čestitao im Međunarodni praznik rada gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj koji je iskazao zadovoljstvo što se toliki broj građana okupio na Dravi.

– Ovdje će danas biti i desetak tisuća Varaždinaca, a uz zabavni program dijeli se i oko 6 tisuća porcija graha za naše sugrađane. Grad Varaždin je grad koji ima najveću zaposlenost u našoj zemlji, čak 690 zaposlenih na 1000 stanovnika, kao nitko u Hrvatskoj. No, uz to želimo da naši zaposleni imaju što veće plaće i što bolja prava. Sad se promijenila paradigma, jer su nekada poslodavci govorili: udariš nogom u grm i izlete tri radnika. Danas su radnici u prilici da mogu tražiti bolji posao. Nekada su naši očevi, majke, djedovi i bake, na mjestu gdje su se zaposlili nakon školovanja, tamo radili cijeli život. Sada imamo veće mogućnosti i želimo potaknuti naše radnike da traže bolje, ali da ostanu u našoj domovini. – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Zahvalio je i svima koji su sudjelovali u humanitarnoj tomboli.

Kupljena invalidska kolica

– U ovu humanitarnu priču oko današnjeg Međunarodnog praznika rada uključilo se 1000 tvrtki i poduzetnika iz grada Varaždina koji su donirali poklone za tombolu. Sav prihod od prodaje ide Zakladi solidarnosti Grada Varaždina za one najpotrebitije. Nedavno smo tako kupili jedna invalidska kolica. – naglasio je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika, na proslavi su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, gradski vijećnici, direktori gradskih tvrtki, pročelnici upravnih odjela, a manifestaciju su posjetili i zastupnik u EU parlamentu Fred Matić te gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Najnovije