Zajedno 2024.

Brojne aktivnosti u petak na Kapucinskom trgu, dio prometnica bit će zatvoren za promet

Moglo bi biti i pojačane buke pa imajte to na umu.

U petak, 10. svibnja, s početkom u 10 sati, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, u partnerstvu sa Policijskom upravom varaždinskom, održat će vježba pod nazivom Zajedno 2024. koju organizira Sveučilište Sjever povodom međunarodnog Dana sestrinstva zajedno sa svim žurnim službama Varaždinske županije.

Tom prilikom će policijski službenici prezentirati vježbu „Sprječavanje i uhićenje počinitelja kaznenog djela razbojništva“, kroz koju će imati priliku pokazati zajednički rad i koordinaciju svih žurnih službi.

Također u vremenu od 9 do 12 sati, na Kapucinskom trgu u Varaždinu, Policijska uprava varaždinska organizirat će Dan otvorenih vrata na kojem će se prezentirati tehničko-taktički zbor kroz rodove policije i to: interventnu, protueksplozijsku, prometnu policiju, vodiča službenog psa te prikaz kriminalističke tehnike.

Posjetitelji će imati priliku razgledati opremu i tehniku koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a također s obzirom da je raspisan natječaj Ministarstva unutarnjih poslova za upis za zanimanje policajac/policajka u 2024. godini, za sve zainteresirane, biti će postavljen poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti, kako bi isti mogli provjeriti razinu nekih svojih motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u policijsku školu.

– Dođite, probajte poligon i povećajte svoju šansu za upis u Policijsku školu! Budi zakon! Postani policajac/policajka – poručuju iz policije.

Tijekom provedbe vježbe žurnih službi Varaždinske županije očekuje se kratkotrajna pojačana buka (simulacija eksplozije i pucnjave, zvuk sirene, dimni efekti) pa unaprijed obavještavamo građane kako nema razloga za zabrinutost te molimo za strpljenje i razumijevanje.

Isto tako će u petak, 10. svibnja, u vremenu od 9.30 do 10.30 sati, zbog izvođenja pokazne vježbe žurnih službi Varaždinske županije, pod nazivom Zajedno 2024., biti zatvorena dionica ceste na Kapucinskom trgu u Varaždinu, od semaforiziranog raskrižja s ulicom Zrinskih i Frankopana do ulaza u garažu na Kapucinskom trgu.

– Za vrijeme privremenog zatvaranja navedenog dijela ceste, promet će se odvijati obilaznim pravcima te molimo sudionike u prometu da u navedeno vrijeme poštuju privremenu signalizaciju. Pozivamo sve zainteresirane građane da posjete Dan otvorenih vrata i upoznaju se s radom policijskih službenika Policijske uprave varaždinske kao i radom žurnih službi.

Najnovije