UDVDR Ivanec

Marijan i Slavko Martan pješice iz Ivanca došli do Vukovara

Odali počast hrvatskim braniteljima na putu dugom 11 dana i 300 kilometara.

Marijan i Slavko Martan u subotu su na mostu vukovarskog heroja Jeana-Michela Nicolliera u Vukovaru okončali svoju 11 dana i 300 kilometara dugu avanturu, koliko je trajala njihova ‘Hodnja Vukovar – Ivanec’.

Predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec Ljudevit Cikač zahvalio je domaćinima na prijemu. Posebno se zahvalio Marijanu i Slavku Martanu na povjerenju koje su dali ivanečkim braniteljskim udrugama te što su na ovaj način iskazali poštovanje prema poginulima u Domovinskom ratu.

– Sada mi je srce na mjestu – u uvodu svoga kratkog obraćanja kazao je Marijan Martan, prenijevši svoje i Slavkove zahvale svima koji su na bilo koji način pomogli da se njihova zamisao pretoči u djelo i njihova ‘misija’ odavanja počasti  poginulim hrvatskim braniteljima na uspješan način završi.

Da im put bude što ugodniji pomogao je veliki broj prijatelja, poznanika, vlasnika apartmana, brojnih dobrih ljudi iz braniteljskih udruga, Lovačkih društava, Društava Crvenog križa, Udruga za sport i rekreaciju, Gradova, Općina, Županija …

‘Hodnja’ je zamisao Marijana Martana, poznatog Voćanca koji već desetljećima živi u Ivancu, umirovljenog, dugogodišnjeg domara Srednje škole Ivanec, koji je imao želju na ovaj način odati počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja bivše Općine Ivanec.

Marijan je svoju zamisao prenio ivanečkim braniteljskim udrugama, zamolio ih za pomoć, a one su prihvatile da njemu i Slavku osigurao logističku potporu tijekom cijeloga puta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije