Općina Bednja

FOTO Vikend u Bednji obilježila sportska događanja

Održani su turniri u šahu, nogometu, stolnom tenisu i košarci.

Nakon polaganja vijenaca, svečane sjednice i nastupa Kavalira u petak, bogat program obilježavanja Dana Općine Bednja nastavio se i tijekom vikenda.

Tako je u subotu u holu Osnovne škole „Franje Serta” Bednja održana panel diskusija zavičajnih udruga i klubova Zagoraca, a još jedna panel diskusija „Budućnost sporta – financiranje sporta u Hrvatskoj” održana je u Dvoru Trakošćan. Također, kod župne crkve u Cvetlinu položeni su vijenci kod spomen obilježja poginulim braniteljima.

Sportska natjecanja

Ostatak subote bio je u sportskom duhu. Naime, ujutro je u sportskoj dvorani bednjanske Osnovne škole održan međunarodni turnir u stolnom tenisu na kojem je sudjelovalo 19 sudionika iz Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije te iz Slovenije. Prvo mjesto pritom je pripalo Darku Drčiću, drugo mjesto osvojio je Dario Grd, a treće Neven Spaček, dok su u parovima najuspješniji bili Neven Spaček i Ivan Horvat.

Sportski program nastavljen je popodne nogometnim turnirom na igralištu u Cvetlinu, gdje je sudjelovalo sedam ekipa s područja općine Bednja. Igralo se u dvije skupine iz kojih su se po dvije najbolje ekipe plasirale u polufinale turnira. U prvom polufinalu ŠD Vrbno je nakon boljeg izvođenja šesteraca savladalo UŠR Cvetlin, dok je u drugom polufinalu ekipa DVD-a Bednja bila bolja od ekipe MIX. U utakmici za treće mjesto UŠR Cvetlin je savladao MIX, a u uzbudljivom finalu nakon 20 minuta velike borbe ekipa ŠD-a Vrbno je tek nakon šesteraca savladala DVD Bednju te tako obranila prošlogodišnji naslov.

Uslijedili su košarkaški turnir u dvorani škole u Bednji te šahovski turnir u holu škole. No prije šahovskog turnira, odigrana je simultanka s velemajstorom Alojzijem Jankovićem, bivšim reprezentativcem, prvakom Hrvatske i tajnikom Hrvatskog šahovskog saveza. Janković je tako igrao simultanku na 20 ploča, gdje su sudjelovali šahisti iz Bednje, Šahovskog društva Varaždin, Šahovskog kluba Lepoglava te Šahovskog kluba Ivanec. Janković je pobijedio s rezultatom 18:2 (17 pobjeda, dva remija i jedan poraz). S velemajstorom su remizirali Paula Friščić iz ŠK-a Ivanec i Jakov Kihac iz ŠK-a Lepoglava, dok je Janković jedini poraz u simultanki doživio od Mateja Friščića iz ŠK-a Ivanec.

Uslijedio je potom šahovski turnir. Nastupilo je 30 igrača i igračica iz Bednje, ŠD-a Varaždin, ŠK-a Ivanec i ŠK-a Lepoglava. Nakon sedam kola troje igrača bilo je izjednačeno sa šest bodova, ali po dodatnim kriterijima prvo mjesto osvojio je Matej Friščić (ŠK Ivanec), drugo mjesto pripalo je Veri Ister (ŠD Varaždin), a treće mjesto zauzeo je Mislav Štimec (ŠK Ivanec). Najuspješniji igrači iz Bednje su Ivan Hlevnjak (12. mjesto) i Ivan Rožmarić (14. mjesto), obojica sa četiri osvojena boda.

Na Košarkaškom turniru Bednja nastupile su četiri kvalitetne ekipe s dobrim strijelcima i brzim igračima ispod koševa, a u napetom finalu ekipa MKK Novi Zagreb svladala je KK Rudar iz Murskog Središća, dok je treće mjesto osvojila ekipa domaćina – KK Labrada 1971 Žurko, ujedno najmlađa ekipa na turniru. Osim njih, na turniru je sudjelovao i KK Varteks.

Svim sudionicima, a posebno onim najuspješnijima, čestitao je općinski načelnik Damir Poljak.

– Drago mi je što smo imali ovoliko sportskih događanja. Hvala svima koji su se uključili u obilježavanje Dana naše općine, a posebno hvala našim udrugama, klubovima i drugim organizacijama koje ne samo ovih dana, nego i tijekom cijele godine uvelike doprinose društvenom, sportskom i kulturnom životu naših mještana – rekao je načelnik Poljak.

Dodajmo da su u večernjem programu pod šatorom ispred općinske zgrade mještane dobro zabavile Učiteljice. Osim toga, u nedjelju su u župnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije služene dvije svete mise te je održano i tradicionalno „Židorovsko proštenje” u Bednji – spomendan sv. Izidora, uz bogatu ugostiteljsku i gastronomsku ponudu za sve posjetitelje.

Najnovije