O ČEMU SE RADI?

Što ili tko to puca noćima? Građani su uznemireni, prijavljeno i policiji

Noćni pucnjevi već par dana uznemiravaju građane. Evo do kojih odgovora smo došli…

“Već nekoliko dana za redom se svaku, ali svaku noć čuje neki čudan zvuk pucnja. Nekad jače, nekad slabije. Kao da netko puca iz pištolja ili pali petarde.”

Ovo je samo jedna od poruka sličnog sadržaja koju smo zaprimili posljednjih dana. Na društvenim mrežama i brojni drugi građani svjedoče da čuju takve zvuke i nagađaju o čemu bi mogla biti riječ.

Čitatelj nam je poslao i video snimak kojim je u nekoliko navrata zabilježen taj zvuk nalik pucnju u daljini.

Upitali smo u Policijskoj upravi varaždinskoj je li tko od građana prijavio ove slučajeve i je li utvrđeno o čemu se radi.

“Unatrag nekoliko dana zaprimili smo dvije dojave građana. U prvom slučaju prijavljeno je da bi se čuli iz smjera Nove Vesi, iz drugog iz smjera Šijanca. U oba slučaja su policijski službenici izašli na teren. Načelno se sumnja da je riječ o topovima za plašenje životinja, no moraju se još dodatne provjere napraviti”, doznali smo iz PU varaždinske.

Topovi o kojima je riječ, doznajemo, postavljaju se na poljoprivredne površine poput voćnjaka ili pak na polja na kojima su zeljarice i slično. No, zbog buke koje stvaraju, određeno je na kojoj udaljenosti od naselja se smiju postavljati. Je li u ovim slučajevima došlo do odstupanja, tek treba utvrditi.

Najnovije