UKLJUČENOST

Udruga gluhoslijepih osoba proslavila desetu obljetnicu djelovanja

Okupili su se članovi, volonteri i suradnici, a stigli su i gosti iz Osijeka, Zagreba, Splita…

Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, osnovana 2014. godine, obilježila je deset godina svog postojanja svečanom proslavom održanom 22. svibnja.

Udruga već dugi niz godina otkriva, evidentira i okuplja gluhoslijepe osobe s područja Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije. Cilj je postizanje njihove potpune uključenosti u društvo te omogućavanja funkcioniranja ravnopravnog s osobama bez oštećenja vida i sluha.

Uz to, udruga aktivno potiče gluhoslijepe osobe na sudjelovanje u društvu, unapređenje znanja i vještina te promicanje i zaštitu njihovih ljudskih prava. Također, potiče građane na volontiranje u lokalnoj zajednici i surađuje s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir u organizaciji edukacije, rehabilitacije, radne terapije i socijalizacije gluhoslijepih osoba i osoba s drugim senzornim oštećenjima.

Uključeni i članovi obitelji

Kroz individualno koncipirane programe, udruga pruža pomoć u okvirima svojih mogućnosti te upućuje korisnike drugim nadležnim službama. U rad udruge nastoje se uključiti članovi obitelji gluhoslijepih osoba, stručnjaci i volonteri izvan kategorije gluhoslijepih osoba, a organiziraju se i savjetodavna pomoć, tečajevi, stručni seminari, kreativne radionice, kulturne manifestacije te društvene i športske aktivnosti.

Na proslavi desete obljetnice, uz članove udruge, sudjelovali su i dragi prijatelji i suradnici iz udruga gluhoslijepih osoba iz Osijeka, Zagreba i Splita, kao i predstavnici Saveza Dodir na čelu s dr.sc. Sanjom Tarczay.

Prigodni pokloni

Svi predstavnici udruga održali su prikladne govore, prisjećajući se najranijih dana i početaka rada UGSO Varaždin. Predsjednik varaždinske udruge svim je članovima i gostima uručio prigodne poklone kao znak pažnje za pomoć i podršku koju je udruga uživala proteklih deset godina.

Događaj je bio ispunjen smijehom, veseljem i zajedništvom. UGSO Varaždin zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način doprinijeli proslavi desete obljetnice te svima koji ih podržavaju kroz sve ove godine i dio su njihove zajednice. Na kraju, članovi, djelatnici, volonteri i suradnici udruge izrazili su želju za još puno godina zajedništva i uspjeha, nadajući se mnogim budućim obljetnicama.

Preporučeno
Najnovije