VOJSKA

Vojarna 7. gardijske brigade ‘PUMA’ u povodu Dana oružanih snaga otvorila svoja vrata građanima

U pripremi je monografija u kojoj će svoje mjesto naći sve ratne postrojbe, njihov ratni put te mjesta pogibije njihovih pripadnika, najavio je župan Stričak.

Povodom svečanog obilježavanja Dana oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske diljem Hrvatske održavaju se Dani otvorenih vrata.

Dan otvorenih vrata održao se već tradicionalno i u Varaždinu, i to u vojarni 7. gardijske brigade, gdje su svi zainteresirani imali prilike razgledati dio naoružanja i tehnike kojima raspolažu u vojarni.

Vojarnu su obišli i učenici, profesori, ravnatelji osnovnih i srednjih škola u pratnji župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslava Huđeka te bojnika Krunoslava Slavineca, zapovjednika 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma.

Pozdravivši sve okupljene, župan Stričak je naglasio kako je Varaždinska županija dala iznimno veliki doprinos u Domovinskom ratu.

“Kako bi sačuvali uspomenu na naše kolege branitelje, one koji su stvarali Hrvatsku vojsku, danas povodom njihovog Dana obišli smo vojarnu 7. gbr Pume. U spomen na sve branitelje s područja Varaždinske županije pripremamo tiskanje monografije u kojoj će svoje mjesto naći sve ratne postrojbe s područja županije, njihov ratni put te mjesta pogibije njihovih pripadnika. Doprinos naših branitelja je nemjerljiv, od Vukovara do Dubrovnika nema bojišta gdje nije bilo Varaždinaca i na tu činjenicu smo zaista ponosni”, rekao je župan Stričak zahvalivši se „Pumama“ na srdačnom gostoprimstvu.

Krunoslav Slavinec, zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma zahvalio se svima na posjeti istaknuvši edukativnu komponentu Dana otvorenih vrata.

Važno je istaknuti kako je Varaždinska županija pokrenula projekt spomen uređenja mjesta u knjižnicama osnovnih škola (knjižnice slove kao srce i duša svake škole) za poginule branitelje koji su bili njihovi učenici što će biti trajni spomen na njihovu žrtvu u Domovinskog ratu. U projektu će sudjelovati Centar izvrsnosti za likovnu umjetnost, Centar izvrsnosti za hrvatski jezik te Centar izvrsnosti za nacionalnu povijest, a uz sudjelovanje Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije