VOJARNA U OPTUJSKOJ

Gradonačelnik Bosilj u vojarni 7. gardijske brigade: ‘Ponosni smo što ih imamo u našem gradu’

Bojnik Krunoslav Slavinec gradonačelniku je prezentirao vojnu opremu, vozila, i naoružanje.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u utorak je posjetio vojarnu 7. gardijske brigade ‘PUMA‘ koja je povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske otvorila vrata za sve zainteresirane posjetitelje.

Zapovjednik 2. oklopne-mehanizirane bojne Puma, bojnik Krunoslav Slavinec, gradonačelniku je prezentirao vojnu opremu, vozila, borbenu i neborbenu tehniku i naoružanje koje koriste pripadnici Hrvatske vojske. Vojarnu je prilikom Dana otvorenih vrata posjetio velik broj građana, nekoliko grupa učenika srednjih škola, koji su obilaskom i razgovorom s pripadnicima Puma saznali brojne zanimljivosti o modernoj hrvatskoj vojsci.

“Program koji organiziraju naše Pume prilikom Dana otvorenih vrata uvijek pobudi interes građana jer to je jedinstvena prilika da uđu u ovaj prostor vojarne koji inače mogu vidjeti samo kroz ogradu. Svima je zanimljivo pogledati uživo kako naša vojska funkcionira, pogotovo najmlađima, zato je zaista pohvalna ova njihova inicijativa. Ponosni smo što ih imamo u našem gradu i jedan su od razloga zašto se naši sugrađani uvijek mogu osjećati sigurnima, u slučaju bilo kakvih izvanrednih okolnosti, oni su tu. Također, i Grad Varaždin je uvijek tu za podršku i suradnju s našim vojnicima”, rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije