Grad Varaždin

Započeli radovi u Grabanicama: Uređuje se ulaz u kvart i parkiralište

U Grabanicama su niknule nove zgrade i uskoro će u tom stambenom naselju s oko 700 stanova živjeti otprilike 3.000 ljudi.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u srijedu su zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Lovrom Lukavečkim i gradskim vijećnikom Josipom Garićem obišli radove u stambenom naselju Grabanice.

Gradonačelnik je istaknuo kako Grabanice ubrzano rastu te je važno da infrastruktura prati taj razvoj, zato je već započelo uređenje novog ulaza u kvart koji poštuje pravila prometne struke te novo parkiralište s tridesetak parkirnih mjesta.

Neadekvatan ulaz u kvart

– Ovdje u Grabanicama niknule su nove zgrade i uskoro će u tom stambenom naselju s oko 700 stanova živjeti otprilike 3000 ljudi, više nego u nekim susjednim općinama. Grabanice zaslužuju da se u potpunosti urede. Ulaz u naselje je u potpunosti neadekvatan. Naši gradski vijećnici, Josip Garić i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki koji stanuju upravo u ovom kvartu, inicirali su rješavanje mnogih problema. Uspjeli smo postići dogovor s Vindijom koja je vlasnik ovog zemljišta te se napravila dodatna parcelacija. Bivša gradska vlast posadila je drvored na njihovom, privatnom zemljištu. Sada smo sve to legalizirali i od Vindije otkupili zemljište gdje se uređuje kolnik i novo parkiralište – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Grad Varaždin

Predviđenim zahvatom na uređenju kolnika Zadarske ulice na raskrižju sa Šibenskom ulicom dodaje se jedna prometna traka na sjevernoj strani. Postojeća prometna traka za ravno mijenja svoj smjer te sada prati novu trasu raskrižja te služi za nastavak kretanja Zadarskom ulicom, prema POS-ovim stanovima.

Postojeća traka koja je bila za lijevo skretanje postaje traka za skretanje u Šibensku ulicu. Južna prometna traka ostaje za jedan smjer vožnje, koja se kasnije račva u dvije prometne trake, za lijevo i desno skretanje na Jalkovečku ulicu. Izgradnja novog parkirališta je predviđena sa sjeveroistočne strane nerazvrstane ceste Zadarske ulice u dužini od cca 94,0 m, s okomitim parkiranjem vozila.

Vrijednost radova oko 150 tisuća eura

– Već smo završili spoj Splitske i Trogirske ulice, omogućili smo da se završe dvije zgrade na kraju stambenog naselja tako da sad imaju kompletnu infrastrukturu. Još nam preostaje da izmjestimo igralište jer je uređeno na parceli koja je predviđena za mješovitu stambenu izgradnju, a ne za igralište, stoga smo u pregovorima oko izmještanja igrališta na adekvatnu lokaciju. Postavit će se led rasvjeta na dijelu koji nije osvijetljen. Potrudit ćemo se da ovaj kvart dobije novu vizuru. Na Grabanicama će polupodzemni spremnici biti na čak 9 lokacija i to će se postaviti u roku od 2 mjeseca – kazao je gradonačelnik.

Okvirna vrijednost radova bit će oko 150 tisuća eura.

Osim radova na Grabanicama, započinju i završavaju radovi i na drugim gradskim lokacijama: intenziviraju se radovi u Supilovoj koja bi trebala biti završena do kraja lipnja, traju radovi u Vrazovoj, radovi na pješačkoj stazi u Cesarčevoj. Građane se moli za strpljenje zbog prometnih zastoja prilikom izvođenja radova.

Grad Varaždin

Najnovije