VARAŽDINSKA GRAĐANSKA GARDA

Točno u podne hitac iz topa ispalila Rusalka Majer iz Udruge Gredica

Rusalka Majer iz Udruge Gredica je prva lipanjska topnica.

Predsjednica Udruge Gredica Rusalka Majer bila je današnja topnica koja je ispalila pucanj na Starome gradu. Riječ je o turističkoj atrakciji koju organizira Varaždinska građanska garda.

Rusalka Majer predsjednica je Udruge Gredica od njenog osnutka 2012. godine. Gredica je osnovana kao inicijativa za uzgoj zdrave hrane u urbanom okruženju te je time započet pokret osnivanja gradskih vrtova koji se proširio u mnoge gradove diljem Hrvatske.

Urbani vrtovi svojim članovima omogućavaju uzgoj zdrave hrane na ekološki način te postaju mjesta za druženje, učenje i podršku među članovima zajednice, čime jačaju društvene veze i suradnju. Ovaj pionirski poduhvat osvojio je više nagrada te kontinuirano omogućava poboljšanje kvalitete života stanovnika našeg grada i njihovih obitelji.

Rusalka se aktivno bavi promicanjem održivog razvoja, ekološke proizvodnje hrane, očuvanjem autohtonih biljnih vrsta i edukacijom zajednice kroz razna predavanja, organizaciju razmjena sjemenja te pomaže u uspostavljanju školskih vrtova.

Najnovije