Grad Ludbreg

Potpisan ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Ludbrega

Stvaraju se dodatni kapaciteti za razvoj i unaprjeđenje proizvodnje ludbreških poljoprivrednika.

U Uredu gradonačelnika Ludbrega danas je potpisan Ugovor o prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Ludbrega.

Na ovaj događaj odazvali su se predstavnici sedam lokalnih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su stekli pravo na kupnju zemljišta. Ovaj ugovor predstavlja značajan korak prema jačanju poljoprivredne proizvodnje u našem kraju, omogućujući domaćim poljoprivrednicima veći pristup zemljištu i resursima potrebnim za održiv razvoj.

Gradonačelnik Ludbrega, Dubravko Bilić, tom je prigodom izjavio: “Današnje potpisivanje ugovora o prodaji poljoprivrednog zemljišta predstavlja važan trenutak za naš grad i naše poljoprivrednike. Ova inicijativa omogućit će našim lokalnim OPG-ovima dodatne kapacitete za razvoj i unapređenje njihove proizvodnje, što će u konačnici pridonijeti gospodarskom razvoju Ludbrega i osigurati dugoročnu održivost našeg poljoprivrednog sektora.”

Gradonačelnik je naglasio kako je ovo tek početak većeg projekta podrške lokalnim poljoprivrednicima, koji će uključivati dodatne mjere za poboljšanje infrastrukture, dostupnost financiranja i obrazovne programe za suvremene poljoprivredne prakse.

Ovim činom, Grad Ludbreg još jednom pokazuje svoju predanost razvoju lokalne zajednice i održivom gospodarskom rastu.

Najnovije