OPĆINA MALI BUKOVEC

Na drugoj trail utrci ‘Bednja – najduža hrvatska rijeka 2024’ sudjelovalo preko 170 trkača

Bruno Hlebar i Lucija Sačer slavili su na dužoj trasi, evo i ostalih rezultata.

U organizaciji Udruge TRČE BuBe (Bukovečki begači), u općini Mali Bukovec održala se jedinstvena trail utrka ‘Bednja – najduža hrvatska rijeka 2024’.

Na drugoj utrci po redu sudjelovalo je više od 170 trkačica i trkača, a utrka se odvijala uz samu rijeku Bednju. Trčalo se na dvije staze – zeleni trail dug 4,5 kilometara te plavi trail dug 12 kilometara, a uz tradicionalne ženske i muške kategorije, jedna od njih bila je posvećena i vatrogascima.

Organizaciju utrke i ove je godine pohvalio načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

– Hvala udruzi na još jednoj dobroj organizaciji. Sudjelovao je velik broj trkača, što mi je posebno drago. Trčali su tik uz prekrasnu rijeku Bednju, najdužu rijeku koja izvire i utiče u Hrvatskoj, a u ovom slučaju, cijelom svojom dužinom prolazi kroz Varaždinsku županiju. Nadam se da će ova utrka postati tradicionalna kojom će se Općina Mali Bukovec ponositi – rekao je načelnik Marković te dodao kako je jedan od glavnih motiva organizacije utrke uz Bednju ukazati na važnost očuvanja prirode, ali i na važnost zdravog načina života.

– Na najbolji mogući način povezali smo ova dva cilja, a veliki broj sudionika dokazao je da smo u tome uspjeli – zaključio je načelnik te ujedno zahvalio NK-u Bukovčan 27, Udrugama žena iz Malog Bukovca i Svetog Petra, Spinning timu Dravski klen, LD-u Prepelica te članovima općinskih DVD-ova koji su se redom uključili u organizaciju utrke.

Na kraćoj utrci u kategoriji muškaraca najbolji je bio Tomislav Šalamon, dok je u kategoriji žena najbolja bila Mateja Golenja.

Na utrci od 12 km u kategoriji muškaraca najbolji je bio Bruno Hlebar, dok je Lucija Sačer bila najbolja u kategoriji žena.

Što se pak tiče vatrogasaca, najbrži je bio Franjo Herijan. Organizator, Udruga BuBe, je osim prve tri nagrade u svim kategorijama, dodijelio i poklone pokrovitelja najstarijim sudionicima utrke kod žena i muškaraca te najmlađim sudionicima utrke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije