Općina Petrijanec

Ovaj vikend provedite na obiteljskom festivalu Zelendvorska avantura

To je ime novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja za cijelu obitelj podijeljenih u četiri „zone“.

U subotu 8. I nedjelju 9. lipnja 2024. godine u prekrasnom zelenom okruženju izletišta Zelendvor, održat će se „Zelendvorska avantura“!

To je ime novog rekreativnog obiteljskog mini-festivala u organizaciji Općine Petrijanec koji donosi cijeli niz sportskih, aktivnih i zabavnih sadržaja za cijelu obitelj podijeljenih u četiri „zone“.

Zelendvorska avantura osmišljena je na način da svojim raznolikim programom koji kombinira sportske I zabavne sadržaje za djecu i odrasle privuče publiku iz cijele županije na lijepi i zanimljivi izlet na otvorenom.  Festival promovira zdravi, aktivni život i boravak u prirodi te posebni naglasak stavlja na važnost očuvanja okoliša i održivost.

Središnje sportsko događanje – 2. utrka rekreativaca Bombellesovom trasom

Središnje sportsko događanje Zelendvorske avanture bit će 2. rekreativna utrka Bombellesovom trasom. Utrka će se trčati na ukupno četiri trase: 1,5 km (subota 8.6. u 12.00) te na 2,5 km, 5 km i 10 km  (nedjelja 9.6. u 17.00). Utrku Bombellesovom trasom organiziraju Općina Petrijanec i AK Sloboda uz podršku Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije, Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, Dječjeg vrtića “Bambi” te NTL grupe kao glavnog sponzora.

Utrka će imati humanitarni karakter jer će svi sudionici uplatom startnine sudjelovati u donaciji Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije. NTL – Narodni trgovački lanac je uz to, osigurao i nagrade za pobjednike i pobjednice u svim kategorijama.

Četiri zone za sjajni nedjeljni obiteljski izlet

Zelendvor će u nedjelju 9.6. biti prepun raznih rekreativnih i zabavnih događanja u četiri „zone“.

Sportsko rekreativna zona, u kojoj program počinje od 13.30 donosi zabavni set Give me 5 timskih igara za djecu i njihove obitelji. U 14 sati je na rasporedu natjecanje u raznim sportsko-zabavnim igrama, u isto vrijeme će djeca moći isprobati kako je to jahati na konjima, a u 14.30 počinje pravi pravcati lov na blago. Nedjeljni dio Bombellesove utrke (trase 2,5 km, 5 km i 10 km) počinje u 17 sati, a klinci će se na Give me 5 igralima moći igrati sve do 20 sati.

Kreativna zona raznim radionicama i aktivnostima otvara svijet umjetnosti i mašte. U 15.30 krenut će umjetničke odnosno likovne radionice s prirodnim i održivim materijalima Zagonetno drvo, a od 17 djeca će moći stvarati likovne radove od prirodnih materijala te ih kasnije izložiti na prigodnoj izložbi. Popularni face painting počinje u 17.30 i traje sve do 19.30.

Pretprijave za igre moguće su na: https://forms.gle/HxBN7NS1rb7JZ5Jv5

Piknik zona omogućit će da se i odrasli malo opuste dok djeca sudjeluju u rekreativnim ili kreativnim aktivnostima i bit će otvorena od 13 do 22 sata. Od 13 pa sve do 20 sati u piknik zoni će se organizirati razne društvene igre od prirodnih materijala, a večernji dio Zelendvorske avanture bit će posvećen dječjem kinu na otvorenome.

Zabavna zona bit će mjesto za ugodno popodnevno opuštanje  i zabavu u hladovini izletišta. Posjetitelji će moći uživati u koktelima i live svirci glazbenog dua iz benda Fakustix.

Sve informacije o Zelendvorskoj avanturi možete pronaći na službenoj Facebook stranici festivala 🡪 https://tinyurl.com/2dqbycn2

Najnovije