CRVENI KRIŽ

PELAMO SE? Besplatan prijevoz za starije od 65 godina

Trebate k liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini? Evo rješenja…

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 3“ provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena, uključujući i područje općine Cestica.

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 – 15 h na broj telefona: 099/370 1570.

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina.

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa – većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, s 30.360,00 €, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Najnovije