Općina Petrijanec

Emotivni susret: Proslavili 60 godina od završetka Osnovne škole Petrijanec

Za dobra stara vremena uz druženje i podsjećanje na školsko razdoblje.

U petak, 7. lipnja 2024. godine, okupila se generacija bivših učenika Osnovne škole Petrijanec i proslavila 60.-u obljetnicu završetka osnovne škole. Tijekom ugodnog druženja, uz smijeh i pjesmu, prisjetili su se brojnih zgoda iz dana provedenih u školskim klupama, svojih razrednika koji su ih pratili kroz školovanje i dragih prijatelja koji više nisu nažalost s njima. Ovom prigodom pokazali su da prijateljstva sklopljena u školskim danima traju cijeli život i dogovorili novi susret iduće godine.

Što smo radili u đačkim danima, tko se kome sviđao, tko je kome pomagao, a tko je bio nestašan i nije slušao učitelje, koje su igre tada bile u igri, tko je bio spreman za šalu, a tko je volio tužakati, aktualno je bilo tijekom i ove grupno organizirane večere na kojima se bivši učenici sastaju, možemo reći tradicionalno, da bi obilježili „okruglu“ obljetnicu završetka škole.

Đačko doba

Nekima se slaviti okrugle obljetnice izlaska iz školskih klupa toliko dopalo da bi to počeli činiti redovito, čak i svake godine, no nepisano je pravilo da se na okruglim obljetnicama ipak okupi najveći broj onih koji imaju što reći na temu da je „od kolijevke pa do groba najljepše đačko doba“. Ili da nije i da se nikad ne bi vratili u školske klupe, ali ih se rado prisjećaju… Koliko se tko promijenio, prepoznajemo li baš sve kolege iz vremena kada je školovanje sigurno bilo drugačije, u školu se išlo pješke, nije bilo dvorane, dakle uvjeti za školovanje su danas puno bolji danas nego što su bili nekad. Ali smijeha u školskim klupama ni onda nije nedostajalo!

Pozivu učenika generacije OŠ Petrijanec koja je prije 60 godina završila Osnovnu školu Petrijanec odazvao se i načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec.

– Sigurno je trebalo malo napora sve te ljude pronaći, nazvati i organizirati, ali uz volju i trud sve ide lakše. Druženje je proteklo u ugodnom razgovoru, pričama iz prošlosti i zajedno proživljenim školskim danima, a kako to i priliči okupljanjima, pjesme nije nedostajalo te su sami zapjevali i zaplesali razne pjesme, među kojima i svoju „Za dobra stara vremena“ – rekao je načelnik Općine Željko Posavec i dodao kako mu je drago bilo vidjeti generaciju na okupu.

Najnovije