hod za život

Hod za život u Varaždinu: ‘Svaki ljudski život vrijednost je samo po sebi’

'Pobačaj nikad nije rješenje', istaknuli su organizatori Hoda za život u Varaždinu.

U subotu, 8. lipnja, na Starom gradu u Varaždinu te ulicama grada, održao se Hod za život. Osim u Varaždinu, hodalo se još u Opuzenu i Sinju.

Mišo Džeko, koordinator Hoda za život u Varaždinu, naglasio je kako su se na ovogodišnjem prvom Hodu za život okupili jer je pravo na život – prvo od svih ljudskih prava.

– Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Ne postoji pravo na prekid života, postoji samo pravo na život. Hod za život beskompromisno stoji na poziciji da je svaki ljudski život vrijednost samo po sebi – naglasio je Džeko.

Ante Buterin, član organizacijskog tima Hoda za život u Varaždinu, istaknuo je:

– Želimo zakonom osigurati i zaštiti nerođeno dijete, čije srce kuca već 18. dan od začeća. Znanost je potvrdila: od 8. tjedna oblikovani su svi organi djeteta, s 10 tjedana dijete ima jedinstveni otisak prsta, a s 12 tjedana smješka se u majčinoj utrobi. Tužna je činjenica da kod pobačaja dijete osjeća bol. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji! Kultura smrti ne može biti vizija nekog društva. Tražimo izdvajanje javnog novca za potporu trudnicama i obiteljima s djecom. I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina – kazao je Buterin.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo na hodu, dok se u isto vrijeme i par metara dalje održao kontraprosvjed Varaždin za slobodu.

Preporučeno
Najnovije