OPĆINA PETRIJANEC

Petrijanečki vatrogasci uspješno održali vježbu spašavanja zatrpane osobe

Druga osoba odlazi po pomoć, no vozilom sleće se ceste te se vozilo zapali. To je, ukratko, bio scenarij vatrogasne vježbe.

Vatrogasna zajednica općine Petrijanec u petak, 7. lipnja, održala je javnu vatrogasnu vježbu na lokaciji „Molve“ u Majerju.

Vježba se održala pod pretpostavkom da je prilikom iskopa zemlje došlo do urušavanja terena gdje je ostao zatrpan čovjek. Drugi radnik tvrtke osobnim automobilom odlazi po pomoć te zbog neprilagođene brzine izleti vozilom s kolnika u jarak, a vozilo se zapali.

Na vježbi su sudjelovali vatrogasci iz svih pet društava s područja Općine Petrijanec – DVD Petrijanec, DVD Družbinec, DVD Majerje, DVD Nova Ves i DVD Strmec Podravski te kolege iz DVD-a Svibovec Podravski iz susjedne općine Sračinec i pripadnici GDCK Varaždin.

Vježba je bila podijeljena na dva sektora. U prvom sektoru DVD Petrijanec, DVD Strmec Podravski i DVD Svibovec Podravski izvlače unesrećenog iz vozila, gase požar koji se širi na nisko raslinje u blizini te nakon zbrinjavanja vozača izvlače vozilo iz jarka pomoću vitla. Na drugom sektoru DVD Nova Ves, DVD Majerje i DVD Družbinec izvlače zatrpanu osobu iz zemlje. DVD Družbinec vrši i prijevoz ozlijeđenih do pripadnika GDCK Varaždin koji pružaju prvu pomoć i saniraju ozlijede unesrećenih.

Vježbu je vodio zapovjednik centralnog DVD-a Petrijanec ujedno i zamjenik zapovjednika VZO Petrijanec Valentino Jovan, dok je analizu i ocjenu vježbe predstavio zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček. Prijavak je podnijet načelniku Općine Petrijanec Željku Posavcu koji je zahvalio svima na sudjelovanju te istaknuo kako je vježba bila atraktivna ali je i pokazala da su vatrogasci spremni na sve situacije.

Prisutnima su se na kraju obratila i predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek koja je posebno zahvalila DVD-u Svibovec Podravski i GDCK Varaždin koji već nekoliko godina uvijek rado sudjeluju na zajedničkim vježbama.

Cilj ovakvih vježbi je provjera spremnosti i osposobljenosti operativnih članova, provjera sustava uzbunjivanja, ispravnosti opreme i vozila, uvježbavanje taktike te suradnja i koordinacija s ostalim službama koje rade na spašavanju života i imovine. Ova vježba ujedno je i samo jedan od niza zanimljivih događanja koja se organiziraju u sklopu Dana općine Petrijanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije