VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Ovo su svi laureati županijskih nagrada i priznanja

Županija odaje priznanje Petri Horvat, Borisu Kosu, Marijanu Varoviću… Evo imena svih osoba i ustanova.

Skupština Varaždinske županije donijela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada i priznanja. Laureatima će nagrade i priznanja biti uručene u povodu Dana Varaždinske županije 8. rujna.

Odlučeno je tako da se Nagrada za životno djelo posthumno dodijeli Petri Horvat – volonterki, humanitarki, udomiteljici.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju bit će dodijeljena Udruženju hrvatskih obrtnika Varaždin, koje ove godine slavi 120 godina organiziranog obrtništva u Varaždinu.

Također, kao fizička osoba, tu nagradu dobit će i Boris Kos – poduzetnik, vlasnik privatne tvrtke za prijevoz u međunarodnom i cestovnom prometu.

Treća razina nagrade je ona za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu. Ove godine ona će biti dodijeljena Dvoru Trakošćan, koji je u obrazloženju opisan kao ‘najljepši dvorac u Republici Hrvatskoj i Europi’.

Ova nagrada bit će, kao fizičkim osobama, dodijeljena prof.dr.sc. Ivoru Karavaniću, redovitom profesoru Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, te Marijanu Varoviću, osnivaču i direktoru VTV – Varaždinske televizije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije