općina petrijanec

Petrijančani sudjelovali na međunarodnom susretu Eko škola na temu klimatskih promjena u Osnovnoj školi Donji Kraljevec

Po prvi puta ovaj veliki skup održan je izvan Zagreba.

U petak, 7 lipnja 2024, Osnovna škola Donji Kraljevec bila je domaćin Međunarodnog susreta ekoškola, koji je ove godine održan na temu klimatskih promjena, te su aktivnosti susreta bile usmjerene tom području. A međunarodnom susretu ekoškola prisustvovali su načelnik Željko Posavec, ravnateljica Osnovne škole Petrijanec Valerija Paljak i Andreja Hrženjak. OŠ Petrijanec je od 2019. godine uključena u Projekt Eko-škola.

Po prvi puta ovaj veliki skup održan je izvan Zagreba te je u Donjem Kraljevcu okupio oko 200 sudionika iz cijele zemlje.

Bila je to prigoda i da se o 100. obljetnici nastanka biodinamičke proizvodnje upoznaju i s radom Centra dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu.

Predsjednik udruge Lijepa naša Mirko Ruščić posebno se osvrnuo na važnost projekta ekoškola u svjetlu činjenice da su aktivnosti usmjerene na one koji odrastaju, tj. nove generacije koje će uskoro postati nositelji i pokretači aktivnosti u zajednicama u kojima budu živjeli.

Na području Varaždinske sljedeće odgojno-obrazovne ustanove imaju status ekoškole: I. osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Tužno, Srednja škola Arboretum Opeka, Marčan, Osnovna škola Ante Starčevića, Lepoglava, VI. osnovna škola Varaždin, Osnovna škola Trnovec, Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića, Varaždinske Toplice, Osnovna škola Breznički Hum, Osnovna škola Petrijanec, Osnovna škola Gustav Krklec, Maruševec – Područna škola Druškovec, Druga gimnazija Varaždin, Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin.

Na svečanosti Osnovnoj školi Petrijanec je dodijeljen certifikat International Eco-schools. Čestitamo OŠ Petrijanec na još jednom u nizu primljenih certifikata i priznanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije