sajam antikviteta

U subotu se održava drugi ovogodišnji Sajam antikviteta u Varaždinu

Pripremljen je bogat program.

Drugi ovogodišnji Sajam antikviteta održati će se u subotu, 15. lipnja, od 8 do 14 sati u Ulici Augusta Šenoe u Varaždinu. Gradska tržnica u suradnji s Hrvatskom udrugom kolekcionara predmeta kulturne baštine ulaže značajan trud kako bi na svakom Sajmu antikviteta okupila najbolje izlagače starina. Sajam je stekao međunarodnu reputaciju privlačeći izlagače iz Austrije, Slovenije i Mađarske, što dodatno obogaćuje ponudu.

‘Naši izlagači neprestano traže predmete prošlih vremena uzduž i poprijeko iz Hrvatske, ali i iz svakog kutka Europe. U Šenoinoj ulici na nadolazećem sajmu biti će širok izbor jedinstvenih primjeraka namještaja, neočekivanih antiknih predmeta i još mnogo toga. Raditi kao trgovac antikvitetima zahtijeva predanost i značajnu količinu vremena i truda. Kolekcionari pomno njeguju svoje kolekcije nabavljajući jedinstvene komade sa svih strana svijeta kako bi izložili svoju zalihu u najboljem izdanju. Da ne spominjemo posao utrošen u prijevoz, čišćenje, popravak i restauraciju, organiziranje, pakiranje i naravno, prodaju!’ – istaknuo je gospodin Ladić iz Hrvatske udruge kolekcionara predmeta kulturne baštine.

Gastro ponuda na sajmu

Nakon što osigurate svoj komadić blaga opustite se uz zasluženo piće na “pop up pivnici” – štandu Medine škrinje Craft platz. Za ljubitelje slatkog, ne propustite posjetiti štand Društva osoba s invaliditetom Varaždin gdje vas čekaju neodoljive palačinke koje će se posjetiteljima nuditi po preporučenoj donaciji od 2,00 EUR. Svi nadjevi su pažljivo odabrani i dolaze izravno od lokalnih proizvođača s Varaždinskog placa, što jamči svježinu i kvalitetu.

Likovno kreativni kutak

U likovnom kreativnom kutku, Gradska tržnica Varaždin i ovoga puta posvećuje posebnu pažnju najmlađim posjetiteljima. U suradnji s Matejom Prstec iz Muzeja anđela organizira se besplatna radionica izrade vintage škrinjica. Ovo je prilika za djecu da razviju svoje umjetničke vještine, istraže kreativnost i steknu novo iskustvo u izradi unikatnih predmeta. Radionica će biti prilagođena djeci svih uzrasta, a svi materijali potrebni za izradu škrinjica bit će osigurani. Djeca će imati priliku naučiti o povijesti i značaju vintage predmeta, kao i o tehnikama restauracije i očuvanja. Kroz ovu interaktivnu radionicu mališani će moći izraziti svoju individualnost i maštovitost, te će ponosno moći pokazati svoje rukotvorine. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i provedu kreativno prijepodne u društvu Mateje Prstec, koja će s veseljem podijeliti svoje znanje i iskustvo.

Glazbeni vremeplov

Dok šetate Šenoinom ulicom prepustite se zvucima koji su obilježili različite ere i stvorili nezaboravne trenutke u povijesti glazbe. Za jedinstveno putovanje kroz vrijeme posjetitelji će imati priliku uživati u nostalgičnim melodijama vinila koje će vrtjeti DJ Ivan Music Deluxe, poznat po svojoj strasti prema retro glazbi.

Sajam antikviteta Varaždin je uvijek i prigoda za druženje, razmjenu kontakata, poslovnu suradnju, nova poznanstva i prijateljstva, stoga ne propustite priliku i dođite u subotu, 15. lipnja, u ulicu A. Šenoe gdje vas očekuje bogat program za posjetitelje svih dobnih skupina.

Najnovije