VARAŽDINSKA GRAĐANSKA GARDA

VIDEO Ove subote topnik na Starom gradu bio je Marin Vučić, s učenicima Markom i Nikolom

Marko, Nikola i Marin zajedno su točno u podne povukli uzicu topa i zatresli Varaždin!

Varaždinska građanska garda i ove je subote, 15. lipnja, nastavila sezonu smjene straže uz glasni pucanj iz topa ispred Starog grada. Nakon smjene straže od 11 do 12 sati ispred Gradske vijećnice, Purgari su ovotjedni pucanj iz topa posvetili ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje ‘Tomislav Špoljar’ Marinu Vučiću. On je, zajedno s dva polaznika Centra, Markom i Nikolom, točno u podne povukao uzicu topa, a cijeli je taj događaj bio posebna atrakcija za okupljene turiste.

Marin Vučić je, nakon završene I. Osnovne škole i Gimnazije u Varaždinu, u Zagrebu diplomirao Fakultet za defektologiju, današnji Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. S radom u struci počeo je kao student treće godine 1989. u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica kao dežurni odgajatelj isključivo kroz vikende i praznike, što je radio do 1993. Od 1991. radi u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, a 2002. dolazi na mjesto ravnatelja, gdje radi i danas. Godine 2017. postao je magistar odnosa s javnošću.

Kroz sve te godine i mnoštvo poslova sa strane ipak mu je Centar ‘Tomislav Špoljar’ bio i ostao ključna točka profesionalnog (i ostalog) života. Kako kaže, ‘voli sve što vole mladi’, svira bajs, napisao je knjigu o Malom Ivici i sve je manje fizički aktivan, a polako klizi prema tegobama koje nosi druga polovica pedesetih (što mu se po ponašanju ponekad ne vidi). Uvijek nasmijanom i duhovitom ravnatelju podrška pri izvođenju glasnog pucnja bili su jučer njegovi učenici Marko i Nikola. Njih trojica su zajedno povukli uzicu top i zatresli Varaždin! Pogledajte u videu kako je to izgledalo!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije