nagrada za udomiteljstvo

Danijela Treska dobitnica je godišnje nagrade za uspjeh u udomiteljstvu

Čestitamo!

U svibnju ove godine je objavljen Javni poziv za prikupljanje inicijativa za dodjelu nagrada udomiteljima za uspjehe u obavljanju udomiteljstva u 2024. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Područni ured Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska. Navedena nominacija podržana je preporukom od strane Tima za udomiteljstvo Županijske službe Varaždinske.

Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad trinaest godina. U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima. Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Područni ured Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju. Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice.

Dodjela nagrada održala se dana 13. lipnja u Kongresnom centru u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Danijela Treska bila je jedna od ukupno osam nominiranih udomitelja za godišnju nagradu s područja cijele Republike Hrvatske te je nagradu i osvojila.

Najnovije