UHIĆENE BANKARICE

Bankarica uhićena u Čakovcu supruga je načelnika Brezničkog Huma

Načelnik Zoran Hegedić član je HNS-a. Kaže da nije imao pojma o malverzacijama.

Dvije djelatnice Zagrebačke banke prošloga tjedna su uhićene u Čakovcu. Kako doznaje Jutarnji list, radi se o Narcisi Mrazović-Hegedić (50), direktorici Zabine poslovnice, te o još jednoj zaposlenici banke. Narcisa Mrazović-Hegedić, doznaje list, također je supruga načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, člana HNS-a.

Za Jutarnji list Hegedić je rekao da nije imao saznanja da se događaju ikakve malverzacije. Zbog istrage, kaže, ne smije davati izjave.

Slučaj o kojem je riječ razotkriven je tako što je jedan klijent banke posumnjao da s njegovom oročenom štednjom nešto nije u redu pa je odlučio to prijaviti policiji.

Nakon istrage, DORH sumnja da su Mrazović-Hegedić i osobna bankarica, od listopada do prosinca 2023. u Čakovcu, nudile klijentima banke sklapanje ugovora o oročenom depozitu s kamatom od jedan posto mjesečno i rokom oročenja od šest mjeseci, no takav bankarski proizvod nije postojao u službenoj ponudi banke.

Osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke. Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist od 1,8 milijuna eura, izvijestli su iz PU međimurske o tome slučaju.

Najnovije