Općina Mali Bukovec

FOTO Sedmorica Malobukovčana krenuli preko Drave i Dunava do Vukovara kako bi na Ovčari položili vijence

Očekuju da će na cilj stići u četvrtak.

U ponedjeljak u 11 sati sedmorica Malobukovčana krenuli su na riječni put dug 300 kilometara.

Predvođeni kapetanom čamca Mariom Lovrekom, Malobukovčani su krenuli iz Malog Bukovca preko Drave i Dunava sve do Vukovara kako bi na Ovčari položili vijence za sve koji su tijekom Domovinskog rata ondje izgubili živote. Put će trajati četiri dana, pa se tako očekuje da će Malobukovčani u Vukovar stići u četvrtak.

– Prva postaja nam je Križnica, u koju smo stigli u ponedjeljak u 18:50, putovali smo otprilike sedam sati i tu smo napravili malu pauzu. Prespavali smo i doručkovali, dok smo ručak imali u čamcu. Vodostaj Drave je dosta visok, a tijekom plovidbe nismo sreli nikoga. Lijepo je, ugodno, zabavljamo se i stvaramo povijest za našu općinu i za naš kraj jer je to prva, povijesna plovidba iz našega kraja, iz naše općine. Iz ovoga kraja Hrvatske, bukovečkog kraja, s ušća Bednje u Dravu, dosad još nitko nije išao čamcem za Vukovar – rekao je kapetan Mario Lovrek i dodao da će u Vukovar stići u četvrtak u popodnevnim satima, kada će se uputiti na Ovčaru i na groblje.

U Vukovaru će prespavati i potom će se u petak automobilima vratiti kući. Pothvat je organiziran pod pokroviteljstvom Općine Mali Bukovec, čiji načelnik Darko Marković svojim sumještanima u ovom putovanju pruža punu podršku.

– Lijep je to način za odavanje počasti svim žrtvama strašnog zločina koji je 1991. godine počinjen nad brojnim civilima i ratnim zarobljenicima. Obaveza svih nas je čuvati sjećanje na sve koji su dali svoj život za domovinu u kojoj danas mirno živimo, ali i na sve one civile koji su žrtve tih strahota. Moramo im pružiti podršku, stoga svojim sumještanima, koji su se uputili na povijesnu plovidbu za našu općinu, na njihovom putu želim puno sreće, mirne vode i dobar vjetar u leđa – poručio je općinski načelnik Darko Marković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije