Grad Ivanec

Bogat program u petak u Ivancu povodom Dana grada, provjerite što vas čeka

Svakako vrijedi pogledati.

U petak, 21. lipnja, nikako ne propustite brojne sadržaje koji su u Ivancu odvijaju u povodu Dana grada.

Na prostoru stare gradske tržnice, program otvara Turistička zajednica Grada Ivanca sa svojim programom Putevima prošlosti – šetnja Kukuljevićevim gradom.

Kroz osmišljeni program Ivančani i njihovi gosti moći će uživati u povijesnim postrojbama, odorama vitezova i rudara te u haljinama srednjovjekovnih dama, a bit će tu i kovanje novčića te tradicionalna kuhinja udruge Maska i KUD-a Salinovec.

Gradski park upotpunit će se i dodatnim sadržajima. Uz napuhance i adrenalinske sportove kojima se klinci već zabavljaju od ponedjeljka, djeci i odraslima na raspolaganju će biti i niz drugih sadržaja.

Tako DVD Ivanec u 17.00 sati za najmlađe priprema zabavne vatrogasne igre. Mališani će moći isprobavati vatrogasne brentače, ali će imati priliku i kreativno se izraziti uz radionice crtanja i bojanja.

Na stolićima u parku u isto će se vrijeme moći će zaigrati i šah te svladati i prvi potezi, uz asistenciju članova Šahovskog kluba Ivanec.

Ivanečki klub kolekcionara sugrađanima i posjetiteljima za Dane grada Ivanca poklanja izložbu starina pod nazivom Ivanečkim krajem. Eksponati će u sajamskoj kućici u parku moći razgledati od 17.00 sati.

U parku će svoje rukotvorine izlagati i Udruga Ivanečko sunce pa vas pozivamo da svratite do štanda i kupnjom pokojeg ukrasa pomoći rad ove udruge koja radi s osobama s intelektualnim poteškoćama.

Prvi put u Ivancu će se predstaviti digitalna platforma Gan Jing World. Predstavnici platforme planiraju prezentaciju videa o Ivancu, ali i drugim sadržajima koje promoviraju.

Na središnjoj gradskoj bini, s početkom u 18.00 sati, ivanečki predškolci iz dječjih vrtića Ivančice i Bambi pripremaju svečani program oproštaja od vrtićkih dana. Pozivamo sve roditelje, bake i djedove te ostale sugrađane da dođu pogledati nastup više od 80 ivanečkih predškolaca.

A nakon toga, sva djeca pozvana su da igru nastave na napuhancima i zabavnim spravama u gradskom parku, gdje, među ostalim, mogu i zaploviti na mini čamcima u bazenima, a sutra će HPD Ivančica organizirati i rad penjačke stijene, pa se najhrabriji mogu okušati u penjanju na stijenu visoku šest metara.

Program u petak završava glazbenim nastupom Trinotus banda u paviljonu u parku, koji će vas zabavljati hitovima Olivera Dragojevića. Početak koncerta je u 21.00 sati.

Od petka do nedjelje na Ivančici i Ravnoj gori Klub LET iz Ivanca organizira Državno prvenstvo u parajedriličarstvu Zagorje Open 2024.

Najnovije