Vž kalendar

Na današnji dan 1899. godine rodio se pjesnik Gustav Krklec

Gimnaziju je pohađao u Varaždinu.

23.6.1933. Rođen je Ladislav Bakšaj, višestruki državni prvak u hrvanju i trener. Od brojnih uspjeha ističe se prvo mjesto na Balkanskim igrama i peto mjesto na Svjetskom prvenstvu 1955.godine. S momčadi hrvačkog kluba Varteks dva puta osvajao je naslov prvaka države. U anketi „Varaždinskih vijesti“ Ladislav Bakšaj proglašen je najboljim sportašem Varaždina u 20. stoljeću.

23.6.1899. Rodio se Gustav Krklec, pjesnik, kritičar, feljtonista, akademik. Gimnaziju pohađa u Varaždinu, Zagrebu i Sušaku. Studij na zagrebačkom filozofskom fakultetu nije završio, posvetio se književnosti, uređivanju i pisanju za novine i časopise. Prvu pjesmu Gustav Krklec objavio je 1918.godine u „Književnom jugu“. Gustav Krklec autor je brojnih rado čitanih zbirki pjesama, knjiga za djecu, feljtona, antologija. Bio je predsjednik Društva književnika hrvatske, redovni član JAZU, dobitnik uglednih nagrada i priznanja. Umro je 1977.godine.

23.6.1897. Gradski građevni odjel, prema odluci Gradskog poglavarstva, počeo je postavljati nove kućne brojeve u Varaždinu. Kuće s lijeve strane ulice dobile su neparne brojeve, što je najprije učinjeno u Aninoj ulici. Kontrolu postavljanja kućnih brojeva obavljao je gradski nadmjernik Vladoj Schnapp.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije