Osnovna škola Petrijanec

Završetak nastavne godine u Petrijancu obilježen Danom sporta i Danom škole

Predstavljeni su rezultati školskog godišnjeg projekta R.O.J.C.

Završetak nastavne godine učenici OŠ Petrijanec obilježili su u sportskom duhu – Danom sporta u srijedu 19. lipnja i svečano – Danom škole u četvrtak 20. lipnja.

Na završnoj svečanosti Dana škole predstavljene su aktivnosti i rezultati školskog godišnjeg projekta R.O.J.C., koji promiče plan sustavnog održivog razvoja. R. – razvijamo društvo spremno za promjene, da stvorimo zdravu Zemljicu za tebe i mene; O. – omogućavamo napredak kroz prirodne izvore da nas onečišćenja više ne more; J. – jačamo naše lokalne zajednice kroz održive akcije i edukacije; C. – cijenimo prirodno i domaće uzgojeno, ajmo svi zajedno živjeti zeleno! Danom škole predstavili su što su razvijali, omogućavali, jačali, cijenili… proslavili uspjehe, prijateljstva, zajedništvo, humanost, potporu, empatiju, inovativnost… Ove godine u malo drugačijem ruhu, ponosno i radosno, učenici su svoje roditelje i ostale drage uzvanike počastili zanimljivim nastupima i vedouratcima. Projekt su inicirale učiteljice razredne nastave u koordinaciji učiteljica Bojane Gaternig i Valentine Hosnjak, a u provedbu aktivnost tijekom cijele godine i na nekoliko projektnih dana u školi i izvan nje uključili su se svi učenici, nastavnici i djelatnici škole, brojni roditelji, članovi lokalne zajednice i predstavnici udruga koje su podržale svojim djelatnostima.

– Još jednom smo dokazali i pokazali kako zajedno možemo kvalitetno organizirati slobodno vrijeme, razvijati timski duh, motoričke vještine, svijest o važnosti kretanja, očuvanju zdravlja te poticanju druženja učenika, roditelja, lokalne zajednice i učitelja – ponosno ističe ravnateljica Valerija Paljak

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije