Gradski bazeni, Dravsko kupalište i Aquacity spremni ulaze u sezonu

Na Aquacityju je uloženo 100 tisuća eura, kaže gradonačelnik.

Varaždinski gradski bazeni, u Zagrebačkoj ulici i na Dravskom kupalištu te Aquacity spremni dočekuju kupače. O tome su danas pokraj otvorenog bazena u Zagrebačkoj ulici konferenciju za novinare održali gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i ravnateljica JU Gradski bazeni Jelena Pavleković.

– Pozivam naše sugrađanke i sugrađane da u ove vruće ljetne dane koriste sve blagodati bazena u Zagrebačkoj ulici, dravskih bazena i kupališta na Aquacityu – pozvao je gradonačelnik Bosilj.

Dolazi novo dječje igralište

Izvijestio je o ulaganjima na bazenima.

– Ovdje je sve puno cvijeća, imamo i nove ležaljke, napravljeno je sunčalište na travi, a početkom srpnja dolazi ovdje i novo dječje igralište – kaže Bosilj.

Podsjetio je da je prošle godine bila poplava na kupalištu na Dravi, a sa 20 tisuća eura troškova sve je sanirano, uključivši i hortikulturno uređenje.

Ulaznice već od 2,8 eura

Bazeni na Dravi imaju najjeftinije ulaznice, a to se odnosi i na bazene u Zagrebačkoj, gdje je karta za odrasle već od 2,8 eura.

Izvijestio je gradonačelnik i o investiciji od 100 tisuća eura na Aquacityu, gdje je kompletno uređena plaža, a napravljena je kanalizacija i vodovod za ugostiteljski objekt, koji je nakon dužeg vremena stavljen u funkciju.

Najavljeni ljetni programi

Na kupalištima se odvijaju raznovrsni programi, najavljuju se techo-partyi i nastupi DJ-eva.

Ravnateljica Jelena Pavleković naglasila je da se ove godine obilježava 70 godina dravskih bazena. Najavila je nekoliko programa.

Na kraju konferencije najavljena je i dogradnja bazena u Zagrebačkoj ulici sadržajima za građane poput bazena za djecu i bazena za plivanje s masažama i jacuzijima. Očekuje se i dogradnja Dravskih bazena novim sadržajima u okviru većeg projekta ‘Živjeti zDravom’ koji se financira iz europskih fondova i čija će realizacija trajati dvije i pol godine. U tijeku su radionice na kojima građani mogu izraziti koje sadržaje žele.

Programi

Gradski bazeni Varaždin – Zagrebačka ulica

Za ovu ljetnu sezonu planirana su tri događaja pod nazivom POOL PARTY “Fućkaš more”.

Program Pool party odvijat će se srijedom i to:
03.07.2024.g, (ANTONY KAY)
10.07.2024.g. (YAPA) i
17.07.2024.g. (BOSSE)

Početak programa od 17 sati do redovnog zatvaranja bazena

Kupalište Drava

Dance Pool Factory, 28. lipnja

Kupalište Drava ove godine slavi 70 godina postojanja kupališta u ovom obliku. Obljetnica će se obiljažiti tako što će se 28. lipnja održati Dance Pool Factory 2024 u organizaciji JU “Gradski bazeni Varaždin” pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. To će biti varaždinski festival komercijalne elektroničke glazbe.

U petak 28. lipnja u 18 sati započinje glazbena avantura koja će trajati sve do kasnih noćnih sati. Ulaz je slobodan.

Najavila je i DJ-eve koji su pripremili vrhunske DJ setove. To su Vedran Car (Otvoreni Radio), Yapa (Techno Workout, DFC), Antony Kay (SHELTERFEST) i Voltair (SHELTERFEST).

Dravski kotlić, 29. lipnja

U subotu 29. lipnja održava se Dravski kotlić – natjecanje u kuhanju gulaša u kotlić, na kraju kojeg će najbolje ocjenjeni gulaši ekipama donijeti vrijedne nagrade. Ovo cjelodnevno druženje građana pratit će i tamburaški sastav Sedef.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije