P4

Izložba radova polaznika Vaniminim likovnih radionica

Pon
1
1. srpnja
19:00
P4
Preradovićeva 4
Varaždin
Loading Događaji

Otvorenje izložbe radionica koje je vodila Gabriela Butković je u ponedjeljak, 1. srpnja.

Skupna izložba radova polaznika eksperimentalno likovnih radionica koje je kroz proteklih nekoliko mjeseci kao svoju novu aktivnost organizirao Filmsko-kreativni studio VANIMA, a vodila akademska kiparica, grafičarka i magistra likovne pedagogije Gabriela Butković, bit će otvorena 1. srpnja u 19 sati u Centru za mlade i nezavisnu kulturu P4

Polaznici, a riječ je o djeci uzrasta od 10 do 15 godina, imali su priliku upoznati se s raznovrsnim materijalima i tehnikama kroz kreativne likovne aktivnosti kako bi potaknuli njihovu maštovitost i eksperimentalni pristup umjetnosti.

Ovakav koncept radionica predstavlja kontinuirani oblik učenja izvan škole te potiče djecu da razmišljaju izvan granica, istražujući različite aspekte likovnog izražavanja u opuštenoj i zabavnoj atmosferi.

Tako su među temama radionica bile učenje netoksične grafike, rad s recikliranim i otpadnim materijalima, slobodna ekspresija, asamblaž, suradnja s grupom animiranog filma, i mnoge druge. A izložene su grafike, asamblaž, crteži, skulpture, stop animacije i fotografije.

Autori izloženih radova su Zoa Barić, Adrijan Dimovski, Vigo Gulić, Bernard Herceg, Lea Labaš, Paula Posedi, Petra Posedi, Luka Posedi i Val Slivar.

Da su besplatne radionice koje su se održavale uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH postigle svoj cilj, vidljivo je i iz zanimljivih i raznolikih radova izloženih u podrumskom prostoru Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4 u Preradovićevoj ulici u Varaždinu.

Izložba je otvorena do 8. srpnja, a organizira je udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA u sklopu izložbenog programa „Podrum ponedjeljkom“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije