Vremenska prognoza

Dolazi promjena: Poslijepodne i navečer pljuskovi s grmljavinom

Upaljen je narančasti alarm za našu regiju zbog izraženog grmljavinskog nevremena.

Pretežno sunčano, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj vjerojatno je i grmljavinsko nevrijeme, donosi DHMZ.

U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C.

Upaljen je narančasti alarm za našu regiju zbog izraženog grmljavinskog nevremena.

Vrijeme sutra

Umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinom, osobito u Dalmaciji gdje će biti i izraženih pljuskova, vjerojatno i grmljavinskog nevremena. Poslijepodne sa sjeverozapada smanjenje naoblake.

Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na istoku i sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka, podno Velebita na udare olujna bura i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 23, a najviša dnevna većinom od 23 do 28 °C, u gorju niža.

Najnovije