vremenska prognoza

Osjetno svježije, još postoji šansa za malo kiše

Neuobičajene temperature za početak srpnja.

U prvom dijelu dana umjereno i pretežno oblačno, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na istoku zemlje te u Dalmaciji gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne sa sjeverozapada postupno smanjenje naoblake, no i dalje lokalno pljuskovi, osobito na jugu.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima te sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka između 23 i 28 °C, u gorju niža, navodi DHMZ.

Vrijeme sutra

Promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice uz malo kiše ili pljuskove, u noći i ujutro u Istri kad mogu biti izraženiji. Više sunčanog vremena u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku zemlje sjeverozapadni.

Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, poslijepodne će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na Jadranu od 18 do 22 °C. Najviša dnevna između 24 i 29 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža.

Najnovije