Grad Ludbreg

Održana je 37. po redu Ludbreška biciklijada

Prvo biciklijada, potom fešta.

Najstarija biciklijada uz Večernjakovu, Ludbreška biciklijada, imala je u subotu, 6. srpnja, svoje 37. izdanje. Ona je na cestu privukla stotinjak pobornika zdravog načina života i rekreacije. U 17 sati krenuo je start rekreativne biciklističke vožnje koja je išla trasom Centar svijeta – Globočec – Čukovec – Sv. Petar – Apatija – Slokovec – Sigetec Ludbreški – Selnik – Ludbreg – Otok mladosti. Većini je za vožnju tom dionicom trebalo oko sat vremena.

Svi sudionici na ovaj način dali su svoj doprinos jačanju svijesti o potrebi bavljenja rekreacijom i što češćeg boravka u prirodi.

– Značaj ove manifestacije je jako velik, ne samo za one koji voze bicikle već generalno za promociju biciklizma, ali i zdravog života općenito – kazao je prije samog početka biciklijade gradonačelnik Dubravko Bilić.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta, Petra Međimurec izrazila je zadovoljstvo dugogodišnjom tradicijom održavanja biciklijade, što nije nimalo lagan posao.

– Ovo je jedna od prepoznatljivijih ludbreških manifestacija. Ona je rekreativna, ali i zabavna. Ruta kojom se vozi nije zahtjevna. Start je uvijek na našem trgu, dakle u samom centru svijeta, a cilj na Otoku mladosti koji se nalazi nedaleko i zelena je oaza grada – rekla je Petra Međimurec te također naglasila kako je ova manifestacija odlična prilika da se naglasi značaj zdravog načina života, ali i prilika za druženje.

Nakon biciklijade uslijedila je “fešta” uz prigodan program i podjelu besplatnog graha. Bilo je tu i nagrada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije