VŽ Kalendar

Prije 15 godina Carlos Santana zasvirao je u Varaždinu

Na stadionu Varteksa održalo se treće izdanje Radar Festivala.

12.7.1908. U Varaždinu se rodio Artur Polak, liječnik. Utemeljitelj je službe za transfuziju krvi u Hrvatskoj, bio ravnatelj zagrebačkog Zavoda za transfuziju, docent na medicinskom fakultetu. Umro je u Zagrebu 1981.godine.

12.7.1827. Umro je Franjo Bedeković-Komorski, političar. Rođen je u Varaždinu 1775.godine. Kao hrvatski zastupnik u Ugarskom saboru borio se protiv mađarizacije Hrvatske.

12.7.1618. Kralj Matija je na zamolbu varaždinskih građana izdao povelju kojom je Varaždin uvrstio među hrvatske gradove kojima je dopušteno imati skladište trgovačke robe za izvoz u inozemstvo. Od ranije su skladišni gradovi odlukom Hrvatskog sabora bili Zagreb, Krapina, Samobor i Jastrebarsko.

12. srpnja 2009. u Varaždinu je, na stadionu Varteksa, održano treće izdanje Radar Festivala. 2009. godine slavila se obljetnica – 40 godina od Woodstocka pa je na varaždinsku pozornicu stupio legendarni gitarist Carlos Santana. Varaždinski Radar toga je ljeta na istoj pozornici ugostio tog višestrukog dobitnika Grammyja, ali i druge veličine – Erica Burdona s The Animalsima i Solomona Burkea. Nastupili su i Voodoo Lizards, Lačni Frantz.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije