Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO Završeni su radovi na obnovi grobne kuće u Šemovcu vrijedni 220 tisuća eura

U planu je i uređenje prilazne ceste groblju.

Završeni su opširni radovi na obnovi grobne kuće u Šemovcu koja je u četvrtak svečano predana na korištenje mještanima Šemovca, Štefanca i Zamlake. Radovi su počeli u veljači, a osim uređenja same grobne kuće, izgrađeno je i spremište.

Ukupna vrijednost projekta, financiranog iz proračuna Općine Trnovec Bartolovečki, iznosi 220 tisuća eura te je dodatno uloženo i u kupnju nove opreme jer je postojeća bila dotrajala. Zadovoljstvo završetkom adaptacije izrazila je općinska načelnica Verica Vitković, naglasivši koji su sve radovi izvedeni.

– Od većih radova koje smo izveli na ovom objektu to su potpuna sanacija krovišta i dogradnja nadstrešnice kako bi ljudi za vrijeme loših vremenskih uvjeta mogli tu boraviti i prisustvovati ispraćaju naših pokojnika. U unutarnjem dijelu obojali smo sve zidove, zamijenili smo i uredili kompletnu sanitariju, WC-a prije uopće nije bilo i sve smo to sad uspješno odradili – rekla je Vitković i dodala da su, osim toga, zamijenjene i podne obloge, postavljene su nove pločice, a pazilo se i na detalje pa je grobna kuća tako dobila nove zavjese, rasvjetu i škropilnike.

Pokraj postojećeg objekta koji je u potpunosti adaptiran izvana i iznutra, napravljen je i novi objekt, spremište.

– Mi u ovom objektu naprosto nismo imali gdje spremiti novu rashladnu komoru, manipulativna kolica i kolica za prijevoz pokojnika, kao ni ostalu potrebnu pogrebnu opremu koja se koristi prilikom ukopa. I vanjski okoliš smo dijelom uredili te je time u potpunosti završen prvi dio ovog kapitalnog projekta, a u planu je još puno toga – kazala je načelnica.

Naime, u planu je uređenje prilazne ceste groblju, za što je usvojen idejni projekt te je naručena izrada glavnog projekta. Uredit će se jednosmjerna ulica kao prilaz groblju i kružni tok, a projektom će biti obuhvaćena i izgradnja parkirališnih mjesta.

– Izlaz iz groblja bit će u Plitvičku ulicu kako bi se promet pojednostavio jer postojeći prilaz nije dovoljno širok za ulaz i izlaz vozilima, što je posebno problematično za vrijeme sprovoda ili blagdana Svih svetih – zaključila je načelnica Vitković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije