CIAV

VIDEO Rafalei i Krila Oluje probnim preletima najavili aero-spektakl

CIAV, najveći aero-miting u Hrvatskoj, održat će se na varaždinskom aerodromu 13. i 14. srpnja.

Spektakularnom petnaestominutnom vježbom koju su na nebu iznad Varaždina izvela dva borbena zrakoplova Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te senzacionalnim programom akrobatske grupe Krila Oluje, u petak poslijepodne najavljen je CIAV 20204. (Croatian International Airshow Varaždin), najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe, koja će biti održana na varaždinskom aerodromu u subotu i nedjelju, 13. i 14. srpnja.

Na varaždinski aerodrom u petak je sletjelo šest Pilatusa C-9, koji su sudjelovali u uzbudljivom akrobatskom programu, ali i školsko – borbeni zrakoplov Galeb G-2, zatim MIG – 15, popularni „Fagot“ koji je doletio iz Poljske te helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva – Black Hawk i Kiowa Warrior.

– Današnja generalna proba pokazala je da je sve spremno za sutrašnji spektakl. Na varaždinskom nebu već danas su grmjeli naši Rafalei, piloti akrobatske grupe Krila Oluje izveli su u punoj formaciji spektakularni program. Na aerodromu je već i Antonov An-2 iz kojeg će sutra iskočiti padobranci koji će na svečano otvorenje donijeti zastave suorganizatora ovogodišnjeg mitinga – Grada Varaždina i Varaždinske županije, a uskoro će sletjeti i dva zrakoplova Alpha Jet iz Red Bull flote iz Salzburga. Ovogodišnji CIAV će biti spektakularna zrakoplovna priredba, zato pozivam sve ljubitelje zrakoplovstva da sutra dođu na varaždinski aerodrom. Program će početi već u 10 sati, od kada će posjetitelji na varaždinskom aerodromu imati priliku razgledati i veliku izložbu sprezentacijom tehničko – taktičkog zbora Hrvatske vojske. Letački program će započeti u 14 sati preletom Rafalea, a sve do 19 sati na nebu iznad Varaždina odvijat će se dinamičan letački program – istaknuo je Robert Mišak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Pilote iz akrobatske grupe Krila Oluje, nakon spektakularnog programa, na
varaždinskom je aerodromu pozdravio varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

– Danas smo vidjeli doista impresivan program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, prelet borbenih zrakoplova Rafale i program koji je izvela akro grupa Krila Oluje. No, to je tek dio vrhunskog programa na ovogodišnjem CIAV-u, koji smo ostvarili uz podršku Hrvatske vojske, kojoj zahvaljujem na angažmanu i podršci u organizaciji ove, najveće zrakoplovne priredbe u Hrvatskoj. Pozivam sve da ovog vikenda dođu na obnovljeni varaždinski aerodrom i da dožive spektakl na varaždinskom nebu – poručio je gradonačelnik Varaždina.

Cijena dnevne ulaznice za odrasle je 14 eura, djeca do 12 godina neće plaćati ulaznicu za ovu atraktivnu zrakoplovnu priredbu, a spoterske ulaznice koštat će 45 eura.

Organizatori su za posjetitelje pripremili i bogatu ugostiteljsku ponudu, a osigurano je i dovoljno besplatnih parkirnih mjesta uz varaždinski aerodrom.

Ova atraktivna zrakoplovna priredba bit će održana pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, i u suorganizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Program je zaista bogat i atraktivan, detalje o tome pročitajte ovdje. A u našoj fotogaleriji na vrhu članka pogledajte kako su izgledao današnji probni dan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije