PRIJEM U ŽUPANIJI

Župan Stričak priredio prijem za sudionike 3. međunarodnog folklornog festivala COFA

COFA je ove godine okupila 200-tinjak sudionika iz Indije, Perua, Švicarske, Bugarske i Hrvatske.

Sudionike 3. međunarodnog folklornog festivala COFA, koji se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, ali i Međimurskoj županiji održao od 7. do 12. srpnja ove godine, u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zaželjevši im pritom srdačnu dobrodošlicu.

Župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje.

– Drago mi je što vas možemo pozdraviti i u Županijskoj palači, nakon što smo u vašim lijepim i kreativnim nastupima uživali na samome otvorenju Festivala. Hrvatska, pa tako i Varaždinska županija bogata je tradicijskom kulturnom baštinom, a to čini identitet svake zemlje. Stoga mi je posebno drago što je Varaždinska županija i treću godinu zaredom generalni pokrovitelj ovakve vrste festivala. Važno je održavati ovakve festivale, jer s jedne strane imamo priliku upoznati plesove, običaje i nošnje iz različitih zemalja , a to nam se ne pruža svaki dan, dok s druge strane, zahvaljujući našim vrijednim kulturno-umjetničkim društvima predstavljamo našu kulturnu baštinu cijelome svijetu – rekao je župan Stričak.

Prijemu su nazočili i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ. Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Podsjećamo, međunarodni folklorni festival COFA okupio je oko 200-tinjak sudionika iz Indije, Perua, Švicarske, Bugarske i Hrvatske, a folklornu avanturu ove godine ugostili su Varaždin, Ludbreg Maruševec, Mala Subotica i Zabok.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije